Mahalleli ölümlerin yaşandığı yol için bir çözüm bulunmasını istiyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, mahalle ortasından geçen ve kesici bulunmadığı için sık sık kazalara sahne olan cadde için mahalleli bir çözüm bulunmasını istiyor.

Ekleme: 08.04.2021 13:45:18 / Güncelleme: 08.04.2021 13:45:49 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, mahalle ortasından geçerek uluslararası İpekyolu ile Midyat’ı birbirine bağlayan yolda kesici bulunmadığı için sık sık kazalara sahne olan cadde için mahalleli bir çözüm bulunmasını istiyor.

Geçtiğimiz günlerde aynı yolda bir otomobil sürücüsü, Ali Oktan'ın (13) kullandığı bisiklete çarptı. Kazada, bisiklet sürücüsü Oktan hayatını kaybetmişti.

 

Taziye ziyaretinde bulunan HÜDA PAR Nusaybin ilçe teşkilatı başkanı Halil Talayhan ve başkan yardımcısı Seyfettin Ağırman ile Mardin gençlik kolları başkanı Rüstem Şayık, Oktan ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Taziye sonrası açıklama yapan Seyfettin Ağırman, karayollarının bu yol için acil bir çözüm bulmasını isteyerek, "Çözüm bulunmadığı takdirde daha çok vatandaşımız hayatını kaybedecektir ve buna da kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Ağırman “Şu anda 13 yaşında bir evladımızın taziyesinden geliyoruz. İki gün önce burada bir trafik kazası yaşandı. Midyat tarafından hızla gelen bir araç yolda geçmekte olan bir çocuğumuza çarptı.

Daha önce de bu yolda üç dört tane kaza oldu. Yolun hemen ilerisinde uluslararası İpekyolu olduğu için bu yolda araç yoğunluğu oluşmakta ve İpekyolu'ndaki kavşakta da araçlar arasında sürekli kazalar meydana gelmektedir.

Mahalle sakinlerinden edindiğimiz bilgiye göre hem karakola hem de Kaymakamlığa bu soruna çözüm bulunması için başvurmuşlar, ancak şu ana kadar herhangi bir çözüm bulunmamış.

Bu yol 2 kilometreye kadar insanların hatta hayvanların geçiş olarak kullandığı bir güzergahtır.    Herhangi bir kasis veya ışık ya da kaza önleyici bir önlem bulunmamaktadır. Bundan sonra yaz sezonunun gelmesiyle Beyaz Su ve mesire alanlarına piknik amaçlı gidiş ve gelişler bu trafiğin daha fazla artmasına neden olacaktır. Dolayısıyla bu tür kazaların yaşanmaması için Kara Yolları Müdürlüğünün bu duruma bir çare bulmasını istiyoruz. Çözüm sağlanmadığı takdirde daha çok vatandaşımız hayatını kaybedecektir ve buna da kimsenin hakkı yok” şeklinde konuştu

Mahalle sakinlerinden Süleyman Acar, "İnsan hayatından daha önemli hiçbir şey olmamalı, gereken neyse acilen yapılmalı. Ben bir mahalleli ve kazanın şahidi olarak yetkililere sesleniyorum, sizden ricamız burada artık ölümlerin yaşanmaması. Bundan önce de 4 tane ölümle sonuçlanan kaza meydana geldi.  Bu yol için gerek kasis olması gerekse lambaların olması, araçların hızını kesebilecek ölümleri engelleyecek herhangi bir şey olmasını istiyoruz." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar