Ankara Büyükşehir Belediyesi Çin Büyükelçiliği önünde kazı başlattı

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Çin Büyükelçiliği önünde kazı başlattığı iddia edildi. Hatırlanacağı üzere Çin Büyükelçiliği'ni resmi twitter sayfasından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili sert ifadeler kullanılmıştı.

Ekleme: 07.04.2021 16:33:51 / Güncelleme: 07.04.2021 18:26:40 / Güncel
Destek için 

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri kayıp kaçak arama çalışmaları kapsamında Çin Büyükelçiliği önünde kazı çalışması başlattığı iddia edildi.

Sosyal medyada paylaşılan bir görselle birlikte ASKİ ekiplerinin Çin Büyükelçiliğinin önünde kazı çalışması başlattığına yer verildi.

Hatırlanacağı üzere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı Barın Katliamına ilişkin açıklama yapmıştı. Bunun üzerine Çin Büyükeliçiliği diplomatik nezakete sığmayacak bir şekilde katliamları örtmek için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a sert ifadeler kullanmıştı. Bu paylaşımlar üzere Dışişleri Bakanlığı Çin Büyükelçisinin bakanlığa çağrıldığını duyurmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kazı çalışması Çin Büyükelçiliğinin tweetlerine karşılık olarak yorumlandı.

Öte yandan ASKİ'den yapılan açıklamada, "Su kaynaklarımızın hızla azaldığı bir dönemde, Ankaralının bedelini ödediği kayıp kaçakları tespit etmek maksadıyla Çin Büyükelçiliği önünde başlattığımız çalışmadan dolayı verdiğimiz rahatsızlığı anlayışla karşılayan herkese teşekkür ederiz." denildi.

 

İlgili Haberler