Sudan'dan Siyonist işgal rejimi kararı: Boykot yasasını taşıyan kanun kaldırılıyor

Sudan hükümeti, siyonistlerle normalleşme kapsamında 1958'den beri yürürlükte olan siyonistleri boykot yasasını taşıyan kanunu kaldırmaya karar verdiğini duyurdu.

Ekleme: 06.04.2021 20:41:48 / Güncelleme: 06.04.2021 20:41:48 / Dünya
Destek için 

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, 23 Ekim 2020'de yaptığı açıklamada, Sudan'ın siyonistler ile barış yapmak ve ilişkilerini normalleştirmek konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.Trump'ın açıklaması sonrası Sudan Dışişleri Bakanı Ömer Kameruddin, geçiş hükümetinin siyonistler ile ilişkilerin normalleştirilmesini kabul ettiğini duyurmuştu.

Sudan ile siyonistlerle arasında varılan ilişkileri normalleştirme anlaşmasının ardından Tel Aviv'den Sudan'a ilk kez ocak ayında İstihbarat Bakanı Eli Cohen, Sudan'da Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el Burhan ve Savunma Bakanı Yasin İbrahim ile bir araya gelmiş ve güvenlik alanında bir mutabakat zaptı imzalamışlardı.

SİYONİSTLERİ BOYKOT YASASI KALDIRILIYOR
Sudan hükümeti, siyonistler ile normalleşme kapsamında 1958'den beri yürürlükte olan siyonistleri boykot yasasını taşıyan kanunu kaldırmaya karar verdi.

Söz konusu kanun, Sudan ile herhangi bir işgal rejiminden kişi veya kuruluş arasında, şahsi veya kurumsal sözleşme yapılmasını yasaklıyordu.

Kanunda, işgal rejimi şubeleri olan ulusal ve yabancı şirketlerle ilişki kurulmasına ve siyonist menşeli malların Sudan'a girişi ya da topraklarından transit geçişine de izin verilmiyordu.

ANLAŞMA BEYAZ SARAY'DA İMZALANMIŞTI
siyonist ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında ilişkilerin normalleşmesine yönelik varılan anlaşmanın imzaları 15 Eylül'de Beyaz Saray'da atılmıştı. siyonistler ile normalleşme anlaşmasına imza atan ülkeler arasında BAE, Bahreyn, Mısır, Fas, Ürdün,Umman ve Suudi Arabistan yer almıştı.