Amazon idrar sorununu kabul etti

koronavirüs sürecinde en çok büyüyen şirket olan Amazon'da çalışanlar daha fazla kazanmak için tuvalete gitmekten bile vazgeçiyor. Kapitalizmin rekabetçi ideolojisi ve daha çok kazanma hırsına kapılan çalışanlar idrarlarını pet şişelere yapmaya başlamıştı. Amazon daha önce reddettiği bu iddaıyı kabul etmek zorunda kaldı

Ekleme: 03.04.2021 22:54:32 / Güncelleme: 03.04.2021 22:54:32 / Dünya
Destek için 

Haber Merkezi

Koronavirüsü salgını dolayısıyla e-ticaret hacmi arttı ve Jeff Bezos'un sahibi olduğu Amazon gelirlerini katladı.

Tüm bu aşırı büyümeye rağmen kapitalist ahlaksızlık ve hırs Amazon çalışanlarını zor durumda bırakıyor

Çünkü şirket, çalışanlarını insanlık dışı şartlarda çalışmaya zorluyor.

Şirketin, çalışanların iş yoğunluğunu takip ettiği, çalışanların kaç dakika mola verdiğini ve tuvalete gitmelerine bile izin vermediği iddia olunuyordu.

Öyle ki Amazon çalışanlarının tuvalete gidip zaman kaybı yaşamamak ve iş yerinden eleştiri ve ceza almamak için idrarlarını pet şişelere yaptıkları gündeme gelmişti.

Amazon'a çalışan kuryelerin yoğun saatler boyunca çalıştığı,  tuvalete gidecek zamanlarının olmadığına dair açıklamalar şirket tarafından yalanlanmıştı.

Bazı kuryeler, “Bazen o kadar yoğun oluyordu ki, kurye aracının içinde bir pet şişenin içine idrarımı yapıyordum. Bunu şirketin zorlamasından ziyade işin yoğunluğundan dolayı yapıyorduk” dedi.

Kuryelerin itirafları şirketi gerçeği kabul etmek zorunda bıraktı.

Amazon'dan , Cuma günü yapılan açıklamada teslimat şoförlerinin tuvaletlere sınırlı erişime sahip olduğu ve  şişelere veya başka bir yere idrar yapmış olabilecekleri kabul edildi.

İnsanı robotlaştıran kapitalizmin "daha çok kazanayım hırsı ile" kişiyi tuvaletini rahat bir ortamda yapma gibi son derece insani bir gereksinimden bile uzaklaştırması, kapitalizmin ve hırsın "sonu hayvanlaşma olacak gibi" yorumlarına neden oldu

 

 

Etiketler: