Umut Kervanı Vakfı Afrika'da gönüllere dokunmaya devam ediyor

Yaptıkları çalışma kapsamında Uganda'nın Soroti kenti bölgesinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda dağıtımı gerçekleştiren Umut Kervanı Vakfı, cami bahçelerinde mangu ağacı fidanı dikti ve çocuklara oyuncak dağıtarak onları mutlu etti.

Ekleme: 03.04.2021 14:05:10 / Güncelleme: 03.04.2021 14:12:49 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Merkezi İstanbul'da bulunan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, başta Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde faaliyetleri kapsamında ihtiyaç, mağdur insanlara el uzatmaya devam ediyor.

Üç aylar nedeniyle Afrika kıtasında çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Nurullah Günaydın ve Vakfın Mütevveli Heyeti Üyesi Sabahattin Ugar, Uganda'da ihtiyaç sahibi ailelere yaptıkları yardımları sürdürdüklerini söyledi.

 

İlk olarak halkın geçim kaynaklarından biri olan mangu ağacı fidanlarını cami bahçesine diken Vakıf yetkilileri, burada diktikleri fidanları suladı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Vakfın Genel Sekreteri Nurullah Günaydın, bölgedeki cami bahçelerine halkın istifade etmesi için imamlara fidan dağıtımını yaptıklarını söyledi.

Günaydın, "Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı olarak şu anda Afrika'nın Uganda ülkesindeyiz. Soroti bölgesindeki camilerde mangu ağaçları fidanları dikiyoruz. Şu an bulunduğumuz bölgede Aksa Camii bahçesindeyiz. Bu cami bahçesinde fidanlarımızı diktik ve bölgedeki diğer camilerin bahçesine dikilmek üzere cami imamlarına fidanlarını teslim ettik. Cami bahçelerine bu mangu ağaçlarını dikecekler ve oradaki insanlar bu ağaçlardan istifade edecek inşallah." dedi.

Fidan dikiminin ardından ihtiyaç sahibi ailelere gıda dağıtımı yapan yetkililer ahaliden hayır duası aldı.

Son olarak çocuklara oyuncak dağıtımı yapıldı. Oyuncaklara kavuşan çocukların çok mutlu oldukları gözlemlendi.

Vakfın Genel Sekreteri Nurullah Günaydın, çıngıraklı baston oyuncak dağıtılan erkek çocukları bir araya getirerek onlarla bir yarış düzenledi.

Çocukların doyasıya eğlendiği yarışta, Günaydın, yarışmanın sonuncusu oldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler