Nisan ayında karla mücadele çalışmaları sürüyor

Metrelerce karın yolları kapattığı Van'ın yüksek kesimlerinde, kırsal mahallelere ulaşımı sağlamak için Büyükşehir Belediyesine ait karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Ekleme: 01.04.2021 11:35:21 / Güncelleme: 01.04.2021 11:37:14 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından kent genelinde kararlılıkla yürütülen karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Kırsal bölgelerde kar yağışı, tipi ve çığ nedeniyle kapalı olan mahalle ile mezra yolları, ekiplerin yürüttüğü çalışmalarla yeniden ulaşıma açıldı.

 

Van merkeze 90 kilometre uzaklıkta bulunan Gevaş ilçesi Töreli, Anaköy ve Daldare mahalle grup yolu ile bu mahallelere bağlı 10 mezranın yol açma çalışmaları ise devam ediyor.

Yaklaşık 5 metre kalınlığında karın bulunduğu bölgede ekipler, zorlu coğrafya şartlarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Konuya ilişkin konuşan Büyükşehir Belediyesi İş Makinesi Operatörü Fesih Demircan, "Havaların ısınmasıyla birlikte şehir merkezinde karla mücadele çalışmalarımız bitti. Ama biz halen yüksek rakımların olduğu kırsal alanlardaki yollarda karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yer yer kar kalınlığı 5-6 metreye kadar ulaşabiliyor. Biz zorlu şartlara rağmen çalışmamızı sürdürüyoruz. İnşallah tipi ve fırtına nedeniyle kapanan bu yollarımızı da bugün itibariyle ulaşıma açacağız." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar