Gaziantep’te en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi

Gaziantep’te bir sene boyunca en çok kitap okuyan öğrenciler için yapılan yarışmanın ödül töreni düzenlendi.

Ekleme: 31.03.2021 18:30:37 / Güncelleme: 31.03.2021 18:33:45 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “57’inci Kütüphaneler Haftası” kapsamında düzenlenen törende ödüllerini alan öğrenciler, Ankara’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ne götürülecek.

Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi Çocuk Kütüphanesi’nde gerçekleşen törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, kitap okumanın önemine dikkat çekti.

Yarışmaya katılanları tebrik eden Gül, “Burada oturduklarına göre hepsi kitap kurdu, hepsi çok kitap okumuşlar. Sizleri tebrik ediyor, teşekkür ediyoruz. Burada anneler, babalar var. Herkes çocuğunun çok iyi yerlere gelmesini istiyor. Herkes çocuğunun çok iyi okullarda okumasını istiyor. İyi bir işte çalışmasını istiyor. Tabi bu nasip işi. Fakat şu iki şeyi yaparsanız, yaptırırsanız mutlaka sonucunu alırsınız. Birincisi hayatı boyunca her gün düzenli olarak bir saat kitap okursa ve mümkünse de her gün bir saat spor yaparsa ruh ve beden sağlığı anlamında çocuğunuz kamu da ya da özel sektörde mutlaka kendi ayakları üzerinde duracak bir işi, bir aşı olur, bir hayatı olur. Bunu ihmal etmeyelim. Gaziantep bu anlamda şanslı bir il. Gaziantep’te ki çocuklar şanslı.” dedi.

“Her gün mutlaka kitap okuyalım”

Öğrencilerin, Ankara’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ne götürülecek olmasının çok güzel bir ödül olduğunu ifade eden Gül, “Bunu yaşamadan tabi anlayamayız. Gittiğinizde ‘Keşke daha önce buraya gelseydik’ diyeceksiniz. Her mahallede belediyelerimizin kütüphaneleri var. Her okulumuzda kitaplıklar kuruyoruz. Kitaplarımızı gerek Büyükşehir Belediyesi’nin gerek diğer kurumların imkanlarıyla zenginleştiriyoruz. Sizlerden istirhamımız her gün kitap okuma işini mutlaka yapalım. Her gün yapamasak bile özellikle perşembe günleri akşam 20.00’da ‘Ben Okuyorum, Gaziantep Okuyor’ kitap okuma saatimiz var. Ailemizle birlikte bunu ihmal etmeyelim. Kitap okuyan her çocuk er ya da geç birincinin rakamına ulaşacaktır.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yarışmaya katılan öğrencilerin tamamının Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ni gezdireceklerini ifade etti.

Şahin, parka girerken çocukların enerjisini hissettiğini aktararak, “Yüreğinizdeki o sıcaklığı bütün kalbimizle hissediyor, gözünüzdeki o ışığı görüyoruz. Rabbim bu ışığı, sevgiyi, kardeşliği eksiltmesin. Öncelikle valimize teşekkür ediyorum. Geldiğinde ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor Projesi’ni başlattı. Milli Eğitim camiası ile bu konuya çok ciddi çalışıyoruz. Derdimiz muradımız, maksadımız, çabamız hepsi sizin için, sizler daha iyi bir dünyada, ülkede, şehirde yaşayın istiyoruz. Sizler yarın bir kitaba ulaşamaz, tableti olmadığından bilgiye erişemezseniz, yapmak istediğini yapamazsa bunlar bizi yaralar, canımızı yakar. Bu yüzden sizler bizim altınımız, her şeyimizsiniz.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Güvenevler Çocuk Kütüphanesi çalışanı Döne Öztürk ise, çocuk kütüphanesi çalışanları adına yaptığı konuşmasında, her kütüphanecinin hayalinin güzel bir kütüphane ortamında mesleğini icra etmek olduğunu, Türkiye’nin ilk uygulamalı çocuk kütüphanesinde çalışmanın kütüphane çalışanları için ayrı bir gurur kaynağı yarattığını söyledi.

Konuşmaların ardından öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Tiryakioğlu, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar