Cezaevlerinde yeni dönem: Görüntülü görüşme

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yunus Alkaç, pilot uygulamasına 3 cezaevinde başlanan görüntülü görüşme projesinin yıl sonuna kadar yaygınlaşacağını ifade etti.

Ekleme: 31.03.2021 18:03:53 / Güncelleme: 31.03.2021 18:11:35 / Güncel
Destek için 

ANKARA

TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Alt Komisyon, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal başkanlığında toplandı.

ODA VE KOĞUŞLARDAKİ KABİN SİSTEMİYLE GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME DÖNEMİ

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yunus Alkaç, "Akıllı teknolojilerin ceza infaz kurumlarına entegrasyonu" projesi kapsamında Türk Telekom A.Ş. ile 11 Mayıs 2020'de 10 yıllık süreli bir kira sözleşmesi imzaladıklarını anlattı.   Gerek odalara, gerek koğuşlara konulacak kabin sistemiyle cezaevindeki hükümlü ve tutuklulara aileleriyle görüşme imkanı sağlanacağını vurgulayan Alkaç, mevzuat çalışmasının yapıldığını, kabinlerin üretimine başlandığını kaydetti.

“2022'NİN SONUNA KADAR DA TÜM CEZAEVLERİMİZDE PROJEYİ HAYATA GEÇİRMİŞ OLACAĞIZ”

Alkaç, şöyle konuştu: "2 yıllık süreçte 20 bin kabini biz cezaevlerinin ortak alanlarına değil doğrudan odalara ve koğuşlara yerleştirerek hükümlüler, tutuklular tarafından, parmak izi girmek suretiyle görüşme imkanı sağlanmış olacak. Özellikle kalabalıklaşma sorunundan dolayı aileleri başka ilde bulunan hükümlü ya da tutuklunun başka bir şehre transfer olmadan, böyle bir zahmete, külfete girmeden günümüz koşullarına uygun olarak doğrudan görüntülü görüşme imkanına sahip olacaklar." Alkaç, pilot uygulamanın Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde başladığını, ardından da  Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi ve Sincan Gençlik-Çocuk Cezaevinde de uygulamanın faaliyete geçtiğini aktarak, "Birkaç ay içinde Türkiye'deki hassas grup diye tabir ettiğimiz tüm kadın, çocuk ve gençlik cezaevlerimizde, en geç bu yılın sonuna kadar proje hayata geçmiş olacak. 2022'nin sonuna kadar da tüm cezaevlerimizde projeyi hayata geçirmiş olacağız." diye konuştu. (AA)