Adıyaman TÜBİTAK Türkiye finallerine 8 projeyle katılacak

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2204 A 52'inci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme aşamasından sonra Malatya Bölge Değerlendirme aşaması sonuçlandı.

Ekleme: 31.03.2021 15:35:13 / Güncelleme: 31.03.2021 15:38:04 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

180 projenin 32'si Adıyaman'da bulunan okullardan seçilen projeler hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "İlimiz bölge yarışmasına başvuru yaptığı 81 projeden 32 Proje ile Malatya bölge yarışmasına davet edilerek büyük bir başarıya imza atmıştı. 25-26 Mart tarihleri arasında çevrim içi olarak yapılan bölge değerlendirmesinde de 32 projemizden beşi birincili, ikisi ikincilik ve biri de üçüncülük olmak üzere toplam 8 projemiz Türkiye finallerine kalmaya hak kazanarak büyük bir başarıya daha imza attı. 2021 yılı Malatya Bölge sergisine davet edilmek üzere belirlenen 180 projenin 32'si ilimizde bulunan okullardan seçilmişti. İlimize bu başarıyı getiren okullarımız; 2 birincilik ödülüyle Adıyaman Fen Lisesi, 1 birincilik, 1 ikincilik ödülüyle Adıyaman TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 1 birincilik ödülüyle Adıyaman Borsa İstanbul Anadolu Lisesi, 1 birincilik ödülüyle Adıyaman Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi, 1 ikincilik ödülüyle Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 1 üçüncülük ödülüyle Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi olmuştur." denildi.

2019-2020 eğitim öğretim yılında İlimizden bölge sergisine davet edilen proje sayısının 18'den, 2020-2021 eğitim öğretim yılında 32 projeye çıktığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz "TÜBİTAK 2204 A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının amacı, lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamaktır. Yarışma, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı, Yazılım olmak üzere 12 ana alanda düzenlenmektedir." ifadelerini kullandı.

Alagöz açıklamasına şöyle devam etti:

Malatya Bölge finallerine seçilen 32 projemizden beşinin birincilik, ikisinin ikincilik ve birinin de üçüncülük alarak Türkiye finallerine davet edilmesi İlimizin her geçen yıl artan eğitimdeki başarısının bir yansımasıdır. Malatya Bölge Değerlendirmesinde 180 çalışma içerisinde ödül alan 44 çalışmadan 8'i, Türkiye finallerine seçilen 20 Ödülden 5'i ilimizden seçilmiştir. Bölge ve Türkiye sergisine kalan projelerdeki bu artış, ilimiz adına memnuniyet vericidir. Bu başarıda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederim.

Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan projeler 24-28 Mayıs tarihlerinde Türkiye final sergisine davet edilecek. (İLKHA)