Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle Arap Körfezi’nde

Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle, DEAŞ ile mücadele edilmesi ve gerilimin arttığı denizlerde denizcilik faaliyetlerinin özgürlüğünü göstermek için Körfez sularına ulaştı.

Ekleme: 26.03.2021 12:45:44 / Güncelleme: 26.03.2021 12:45:44 / Dünya
Destek için 

AFP’nin haberine göre, gemi, geçtiğimiz ay Fransa’daki Toulon limanından harekete geçerek Doğu Akdeniz’e ulaştı. Gazetenin haberine göre gemi, Fransa’nın DEAŞ ile mücadelesinin uluslararası koalisyona katkısını göstererek Kuzey Operasyonu’nun bir parçası Hint Okyanusuna gidecek.

Uçak gemisine eşlik eden deniz ve hava grubu komutanı Mark Oseda, dün yaptığı açıklamada, “Özel görevimiz operasyonlarımızı gerçekleştirmemiz ve gemimizin herhangi bir engelle karşılamadan istediğimiz yere gittiğini göstermemizdir. Operasyonumuzun mesajı, Fransız Ordu Bakanlığı’nın açıklamasına göre navigasyon özgürlüğümüzü göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Uçak gemisine iki fırkateyn, bir ikmal gemisi, bir Fransız denizaltısı, üç gemi, Belçika’ya ait bir fırkateyn, Yunanistan’a ait bir fırkateyn ve bir Amerikan destroyeri, gemiye eşlik ediyor.

Fransız Ordu Bakanlığı, bin 200 kişiden oluşan gemi mürettebatının koronavirüs aşısı olduğunu ve mürettebatın üçte ikisinin geçen yıl koronavirüse yakalandığını açıkladı.

Kaynak; şarkul avsat