Siirt Üniversitesi bünyesinde "Kariyer Planlama Ofisi" açıldı

Siirt Üniversitesi ile İŞKUR İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği programla, öğrencilere ve mezunlara hizmet verecek olan “Kariyer Planlama Ofisi” açıldı.

Ekleme: 24.03.2021 14:05:26 / Güncelleme: 24.03.2021 14:07:59 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Siirt Üniversitesi Kariyer Planlama Ofisi, eğitim hayatını ve iş dünyasını entegre eden ortak eğitimin üniversitede yaygınlaşmasını sağlamak ve öğrencilerin kariyer hedeflerinin şekillenmesine yardımcı olmayı hedefliyor.

Siirt Üniversitesi aynı zamanda öğrencilerin kişisel gelişimlerine destek olarak, iş dünyasına geçiş süreçlerinde rehberlik ve danışmanlık hizmeti sağlayacak.

Öğrencilerin üniversitede kendilerine verilen kuramsal ve deneysel bilgileri ortak eğitime gittikleri iş dünyasındaki uygulamalar ile birleştirerek edineceği kazanımlar, onları hem eğitimleri süresince hem de mezuniyetten sonra girecekleri işlerde daima ön plana çıkaracak.

 

Bizim en büyük varlığımız ve zenginliğimiz insan kaynağıdır

Siirt Üniversitesinin amaçlarından bir tanesinin deTürkiye’de ve dünyada gelişen ve ihtiyaç olan alanlarda insan kaynağı yetiştirmek olduğunu ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, şöyle konuştu:

“Bizim en büyük varlığımız, zenginliğimiz insan kaynağıdır, Siirt Üniversitesi 20 bine yakın öğrencisiyle ön lisans, lisansüstü programlarıyla, 3 bine yakın yabancı öğrenci ve fakülteleriyle çok ciddi gelişmeler kaydediyor. Kariyer merkezinin de buna çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum. İş dünyasının tarım, hayvancılık, turizm, hizmet sektörü, ticaret, sanayi gibi ihtiyaç olan alanlarda Türkiye ve dünyada başarılı olan insanlarla öğrencilerimizi bu sektörlerle buluşturmak çok değişik ufuklar açacaktır.”

İŞKUR'dan akademik çalışmalara maddi destek

İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Akademik Çalışma Programı ile akademik çalışma yapmak isteyen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine destek sunulacak.

Destek Programına ilişkin açıklamalarda bulunan İŞKUR Siirt İl Müdürü Ömer Aslan, “İŞKUR’un üniversite öğrencilerine yönelik akademik çalışma programı hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Üniversite öğrenimine devam eden lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri tarafından hazırlanacak olan akademik çalışmaları teşvik etmek, çalışma hayatı ve istihdam alanına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen Akademik Çalışma Programına öğrenciler, 15 Mart 2021-14 Nisan 2021 tarihleri arasında başvuru yapabilirler. Öğrencileri destekleyerek işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik beşeri sermaye havuzunun genişletilmesine katkı sağlamak, ulusal bazda bilimsel kaynak oluşturacak akademik yayınların sayısını artırmak ve akademik çalışmaların sonuçlarının işgücü piyasasına uyarlanarak ülke menfaatlerine yönelik politikaların oluşturulmasını sağlamak amaçlanmaktadır.”

“Akademik Çalışma Programı kapsamında İŞKUR, akademik çalışmalarını yürüten Lisans öğrencilerine 2 bin 500 TL, yüksek lisans öğrencilerine 5 bin TL, doktora öğrencilerine ise 7 bin 500 TL karşılıksız telif ücreti ödeyecek.”(İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar