Ramazan yardım tırları yola çıktı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber Türkiye’nin dört bir tarafında bulunan ihtiyaç sahibi ailelere 100 bin adet gıda kolisi ulaştıracak.

Ekleme: 23.03.2021 22:40:28 / Güncelleme: 23.03.2021 23:08:22 / Güncel / Kilis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ramazan ayı hazırlıklarını tamamlayan İHH, Kilis Koordinasyon Merkezi’nden Türkiye’nin 81 il ve ilçelerine gönderilmek üzere yardım tırlarını yola çıkardı.

Her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek.

Bu sene de çalışmalarını gerçekleştirecek İHH ekipleri, 29 yıllık tecrübenin verdiği güvenle ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak ve Ramazan ayının bereketini evlere taşıyacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak yardımlar kapsamında, yetimlere bayramlık giysiler hediye edileceği, kumanyalar dağıtılacağı, iftar sofraları kurulacağı ve yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacağı belirtildi.

İHH Kilis Koordinasyon Merkezi tarafından yola çıkan yardım tırları ile ilgili bilgi verilen açıklamada, “Başta Türkiye’de ve dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan, dara düşen Müslümanlar için zekâtlarınızı, fitrelerinizi, sadakalarınızı ve kumanyalarınızı İHH’nın iyilik hareketine katabilir ve Ramazan boyunca gerçekleştireceği kampanyalara destek olabilirsiniz.” denildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler