Türkiye'den Arakanlı Müslüman mültecilere taziye ve destek mesajı

​Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş'te Arakanlı mültecilerin kaldığı Cox Bazar'daki kampta çıkan yangında vefat edenler için taziye mesajı yayımladı.

Ekleme: 23.03.2021 20:45:19 / Güncelleme: 23.03.2021 20:48:44 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Arakanlıların yaşadığı Cox Bazar'daki kamplarda dün çıkan yangının can ve mal kayıplarının yanı sıra çok sayıda barınağın ağır zarar görmesine yol açtığının büyük üzüntüyle öğrenildiği ifade edildi.

Yangında vefat edenlerin ailelerine baş sağlığı, yaralananlara acil şifalar dilenilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yangında, ülkemiz tarafından bölgedeki Rohingalı mültecilere sağlık hizmetleri sunan Sahra Hastanemiz de maalesef tümüyle kullanılmaz hale gelmiştir. Bu yangın felaketi karşısında Rohinga mültecilerine ve evsahibi Bangladeş Hükümeti’ne yönelik desteğimizi vurgulamak isteriz. Yangın sonrasındaki süreç ülkemiz tarafından yakından takip edilmektedir.

Ülkemiz Rohinga mültecilerine yönelik her alandaki insani yardım çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir. Uluslararası toplumun da Bangladeş’e desteğini arttırması önem arzetmektedir.

Bu vesileyle, Rohingaların Myanmar’a güvenli, gönüllü, onurlu ve kalıcı şekilde geri dönüşlerinin sağlanmasına yönelik gerekli adımların atılması çağrımızı bir kez daha yineliyoruz." (İLKHA)