Bangladeş'de Arakanlı Müslümanların kampında yangın çıktı! 7 kişi hayatını kaybetti

Budistlerin zulmünden kaçaran Arakanlı Müslümanlar Bangladeş'e sığınmıştı. Binlerce Arakanlı mültecinin kaldığı Cox Bazar’da çıkan yangında, yüzlerce barınak kül oldu. 7 kişi hayatını kaybetti.

Ekleme: 23.03.2021 12:00:01 / Güncelleme: 23.03.2021 12:00:01 / Dünya
Destek için 

Bangladeş'te Arakanlı mültecilerin kaldığı ve yüzlerce barınağını bulunduğu Cox Bazar'da bir kampta yangın çıktı. Yangında 7 kişi hayatını kaybetti.

Çıkan yangın bütün bir kampı etkisi altına aldı. Mültecilerin kaldığı yüzlerce barınak, alevlere teslim oldu. Küle dönen barınaklar yaşanamaz hale geldi.

70 BİNDEN FAZLA KİŞİ EVSİZ KALDI
Görgü tanıkları 700 ‘den fazla barınağın kül olduğunu, bazı mültecilerden ise haber alamadıklarını ifade etti.

Yangın sonucu 7 kişinin öldüğü bildirilirken, 70 binden fazla Arakanlı mülteci evsiz kaldı.

14 OCAK’TA DA YANGIN ÇIKMIŞTI
14 Ocak tarihinde, Cox Bazar’da çıkan yangında yüzlerce kişi yine evsiz kalmıştı. Alevler 550 çadırı kullanılamaz hale getirmişti.

ARAKANLI MÜSLÜMANLARA SOYKIRIM
Müslümanlar ve Budistler arasında çıkan çatışmalar, Myanmar’ın Arakan eyaletinde binlerce Müslümanın katledilmesi ile sonuçlandı.

2012 senesinde yüzlerce ev ve yeri iş yeri Müslümanlara ait olduğu gerekçesi ile ateşe verildi.

25 Ağustos 2017’de Arakan’da sınır karakoluna düzenlenen saldırının bahanesi ile Müslümanlara karşı Myanmar ordusu ve Budist milliyetçiler tarafından şiddet eylemleri başlatıldı.

900 BİN ARAKANLI YERİNDEN EDİLDİ
O tarihten bu yan baskı ve zulümden kaçan Arakanlılar Bangladeş’e sığındı. Birleşmiş Millet (BM) raporlarına göre sığınmacıların sayısı 900 bini aştı.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ İLE KANITLANDI
Ayrıca yüzlerce yok edildiği, uluslararası insan hakları kuruluşları tarafından yayınlanan uydu görüntülerinde kanıtlandı.

Arakanlı mültecilere yönelik gerçekleştirilen bu şiddet eylemleri, BM ve uluslararası insan hakları örgütleri tarafından ‘etnik temizlik’ ve ‘soykırım’ olarak adlandırılıyor.

MAZLUMUN AHI YERDE KALMADI!
Myanmar'ın Arakan bölgesindeki Budistlerin Arakanlı Müslümanlara yönelik dini, etnik ayrımcılık ve şiddet olaylarına uğrarken Myanmarlılar sessiz kalmıştı. Sözde Nobel Barış Ödüllü Sivil lider Aung San Suu Çii, katliamlara adeta göz yummuştu. Myanmar ordusu, Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve 1 yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti. Darbe yönetiminin etkili olduğu ülkede karşıt protestolar hala sürüyor.

Etiketler: