Heniyye'den TBMM'ye çağrı!

Hamas Siyasi Büro Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Heniyye, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği İstanbul'da Türkiye milletvekilleri ve yetkililerle bir araya geldi.

Ekleme: 20.03.2021 17:38:39 / Güncelleme: 20.03.2021 17:38:39 / Dünya
Destek için 

Görüşmede Heniyye'nin yanı sıra Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Dostluk Grubu üyesi bazı milletvekilleri ve yerel yönetim yetkilileri katıldı.

Heniyye görüşmede, TBMM'den ve meclis içindeki partilerden siyonist rejimin, Kudüs'te ve banliyölerinde uyguladığı "Filistinlilere ait evleri yıkma ve toplu tehcir" politikalarına karşı durmasını istedi.

Siyonist rejimin Filistin halkına karşı işlediği suçların önüne geçilmesi için bölgesel ve uluslararası parlamentolarla birlikte hareket etme çağrısında bulunan Heniyye, Türkiye'nin bu alanda diplomatik ve siyasi becerilere sahip olduğunu kaydetti.

Heniyye, siyonist rejimin, Doğu Kudüs'teki Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki 7 aileyi evlerinden çıkarma kararının, insani bir suç ve evsiz kalacak insanlar için bir felaket olacağını vurguladı.

Doğu Kudüs'teki işgal rejiminin  Merkez Mahkemesi, bu yılın başından itibaren siyonist yerleşimcilerin lehine 7 ailenin evlerinden tahliye edilmesi yönündeki kararı onaylamıştı.

Mahallede, 1956'dan bu yana 27 evde 37 Filistinli aile yaşıyor. Ancak yasa dışı Yahudi yerleşimciler, işgal Parlamentosunun 1970 yılında kabul ettiği yasaya dayanarak bu kişileri evlerinden çıkarmaya çalışıyor.