Türkiye'deki Mısır TV'lerine uyarı: Sisi karşıtı yayınlarınızı yumuşatın

​Mısırlı gazeteciler, Türkiye'deki yetkililerin, Sisi karşıtı yayınlar yapan Mükellimin, Al Şark, Watan kanallarına siyasi programlarını durdurmaları yönünde uyarıda bulunduğunu söyledi.

Ekleme: 19.03.2021 13:25:08 / Güncelleme: 19.03.2021 14:20:30 / Güncel
Destek için 

Mısır'daki bazı gazeteciler, Türkiye'deki yetkililerin, İstanbul'daki Mısırlı muhalefet kanallarıyla görüştüğünü yazdı.

Gazetecilerin iddialarına göre yetkililer, Sisi karşıtı yayınlar yapan Mükellimin, Al Şark, Watan kanallarına siyasi programlarını durdurmaları ve yayınlarını yumuşatmalarını söyledi.

Mısırlı gazeteci Abdurrahman Ayyaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Türk yetkililer, İstanbul’daki muhalif uydu kanallarına, siyasi programlarını, Mısır hükümetine ve Sisi rejimine yönelik eleştirilerini derhal durdurmaları konusunda uyarıda bulundu. Bu gelişme Ankara ile Kahire arasındaki yakınlaşma adımlarından sonra meydana geldi." dedi.

Ayyaş, Al Şark TV'nin, bu kararın ardından bazı siyasi programlarını iptal ettiğini yazdı.

Yasin Aktay: İfade ve fikir özgürlüğüne saygı duyuyoruz

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, dün Arabic Post'ta yayınlanan makalesinde, ülkesinin Mısırlı muhalifleri Kahire'ye teslim etmeyeceğini açıklamıştı.

Aktay, aynı yazısında muhalif TV'lere ilişkin de şunları yazmıştı: "İstanbul'dan yayın yapan Mısır kanallarına gelince, Türkiye bir yandan Mısır egemenliğine saygı duyarken, aynı zamanda ifade ve fikir özgürlüğüne de saygı duyuyor. Bilginiz olsun, muhalefet kanalları lisanslarını Türk devletinden almıyor ve TÜRKSAT uydusu üzerinden yayın yapmıyor. Ancak Türkiye, hiçbir ülkeye veya rejime karşı saldırıya veya ihlallere de izin vermiyor. Ancak Türkiye, 'Ankara'nın zor bir krizde olduğu' ileri sürülerek herhangi bir ülke veya rejimin şartlarını dikte etmesini veya Türkiye'ye boyun eğdirmeye teşebbüs etmesini de kabul etmiyor."

Aktay, ayrıca Türkiye'nin, ekonomik krizde olduğu ve bu nedenle Mısır'a yakınlaştığı yönündeki iddiaları da reddederek,  Türkiye'nin Mısır'a muhtaç olmadığını vurguladı. (İLKHA)