Çanakkale şehitleri Gaziantep'te anıldı

Gaziantep'te, Çanakkale zaferinin 106'ıncı yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende Çanakkale şehitleri dualarla anıldı.

Ekleme: 18.03.2021 16:50:17 / Güncelleme: 18.03.2021 16:52:30 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 106’ıncı yıl dönümü nedeniyle Gaziantep’te ilk tören Asri Mezarlık’ta düzenlendi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından Şehitlik Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı atışı yapılması ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çanakkale Zaferi ile ilgili mesajı okundu ve günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Tören, Kur’an’ı Kerim tilaveti ve Gaziantep İl Müftülüsü Dr. Hüseyin Hazırlar'ın dua okumasıyla sona erdi.

Öte yandan, Şahinbey Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 106’ıncı yıl dönümü nedeniyle zeytin fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Yeşilvadi Millet Bahçesi’ne üzerinde şehitlerin isminin yazıldığı zeytin fidanlarının dikildiği törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Öncelikle tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Allah mekânlarını cennet eylesin. Şahinbey Belediyesi olarak şehitlerimiz anısına Yeşilvadi Millet Bahçemizde şehitlerimiz adına fidan diktik ve her fidanın üzerine şehitlerimizin ismini yazdık. Fidanlar büyüdükçe onların hatırasıyla birlikte yaşayacaklar.” dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler