Dini değerlerle alay edilmesine bir tepki de Malatya'dan

Bir televizyon kanalında yayımlanan sözde şov programında, imamlık mesleğinin hedef alınarak dini değerlerle alay edilmesine tepki gösteren Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, RTÜK'ü göreve çağırdı.

Ekleme: 16.03.2021 16:55:18 / Güncelleme: 17.03.2021 02:13:37 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Müslüman bir ülkede, din görevlilerinin simgesi olan kıyafetlerin şov malzemesi yapılmasına yaptığı yazılı basın açıklamasıyla tepki gösteren Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, sözde esprileriyle yalanlarını maskelemek için imamlığın ve dini değerlerin seçilmesinin tesadüf olmadığını söyledi.

"İmam Hatiplik gibi bir makamın espri amaçlı da olsa yalancı, hovarda tipler tarafından kullanılıyor olması kabul edilemez"

Engin, "Televizyonda yayımlanan bir şov programında yalanlarını ört bas etmek isteyen hovarda tiplerin imam kılığına girmesini kınıyoruz. Sarığımızı, cübbemizi rahat bırakın! Sözde esprilerinizi, yalanlarınızı maskelemek için cübbemizi sarığımızı kullanmayın! Toplumda özel bir saygınlığı gerektiren İmam-Hatiplik gibi bir makamın espri amaçlı da olsa yalancı, hovarda tipler tarafından kullanılıyor olması ve imam- Hatiplik gibi son derece hassas bir mesleğin, birkaç davranış modeliyle idare edilebilecek bir meslek olarak gösterilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Senaryo gereği birçok meslek rol icabı oynayabilecekken imamlığın seçilmesini de tesadüfi görmüyoruz. İmamlık mesleğin ötesinde bir duruş meselesidir ve halkımız bu duruşu gayet iyi bilmektedir." dedi.

"RTÜK'ü bu tür dizi ve programlar konusunda gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz"

Bu tür programların halkın tüm kesimlerini rahatsız ettiğine dikkat çeken Engin, şöyle devam etti:

Dizilerin ve TV programlarının özellikle çocukların ve gençlerin karakterindeki etkileri bilinen bir gerçektir. Onlara olumlu örnek alabilecekleri karakterler sunma yerine yalan söylemeyi normal sayan, insanları aldatan, gayri ahlaki ilişkiler içinde yaşayan modeller sunmak, kendi ellerimizle geleceğimizi karartmaktır. RTÜK'ü bu tür dizi ve programlar konusunda gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz.

Medyanın yıllarca Müslümanları ve onların önderi konumundaki din görevlileri hakkında olumsuz bir imaj oluşturmak için elinden geleni yaptığını anımsatan Engin, bu olumsuz durumun son yıllarda biraz düzelme gösterse de zaman zaman format değiştirerek yine karşılarına çıktığına dikkat çekti.

TV kanallarının bu konuda çok daha seçici ve bilinçli hareket etmesi gerektiğini belirten Engin, "Televizyon yapımcılarını daha sağduyulu olmaya, halkı Müslüman olan ülkemizde dini değerlerimizi, dindar halkımızı rencide edici bu tür yapımlar konusunda dikkatli ve duyarlı davranmaya davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)