PKK'ye erzak ve malzeme temin ettiği iddia edilen 4 kişi tutuklandı

Ağrı Dağı bölgesinde PKK'ye erzak ve malzeme temin ettiği iddia edilen 9 şüpheliden 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ekleme: 16.03.2021 15:25:13 / Güncelleme: 16.03.2021 15:26:04 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için 

Konu ile ilgili Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yer alan Ağrı Dağı bölgesinde PKK mensuplarının faaliyetlerinin deşifre edilmesi için istihbari çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

Yapılan açıklamanın devamında, "Ağrı Dağı bölgesinde bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına erzak ve malzeme temin eden 9 şahsa yönelik olarak Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında; Ağrı İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Doğubayazıt İlçe Jandarma Komutanlığınca icra edilen faaliyet neticesinde 9 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Açıklamada, şüpheliler ile ilgili yapılan adli işlemler sonucunda 4 şahsın "terörün finansmanı suçundan" ( örgüt mensuplarına yiyecek maddesi ve muhtelif malzeme temin etme) tutuklandığı, diğer şahısların ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi. (İLKHA)