Yalnızca 3 il mavi kaldı

20-26 Şubat arasında Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı risk haritasında Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da pek çok il mavi iken son haftalarda artan vaka sayısı ile sadece 3 mavi il kaldı

Ekleme: 16.03.2021 15:01:26 / Güncelleme: 16.03.2021 15:01:26 / Güncel
Destek için 

Şubat ayında korona risk haritası aşağıdaki gibiydi. Doğu ve Güneydoğuda pek çok il ile beraber Uşak Mavi renkli idi. Yani riskin en düşük olduğu iller kategorisi.

Vaka sayısına göre hazırlanan yeni risk haritasında korkutan tablo: Yalnızca 3 il mavi

Üzerinde günlerce konuşulan harita renk değiştirdi.

Güneydoğuda pek çok il ile beraber Uşak da sarardı. Habertürk'ün haberine göre yeni harita şu şekilde:

Vaka sayısına göre hazırlanan yeni risk haritasında korkutan tablo: Yalnızca 3 il mavi

Marmara'nın neredeyse tamamı kırmızı olan haritada yine Karadeniz kıyıları Kastamonu'dan Artvin'e kadar yüksek riskli çıktı. Haritanın batısındaki tek mavi il Uşak da sarıya döndü. Doğu ve Güneydoğu'daki mavi iller de kaygı verici şekilde azaldı. İlk haritada neredeyse tamamı mavi olan bu bölgeden sadece Siirt, Şırnak ve Hakkari mavi çıktı.

İSTANBUL YİNE KIRMIZI

Vaka sayıları Türkiye genelinde olduğu gibi üç büyükşehirde de yükseldi. Geçen haftaki verilere göre (111,57) kırmızıya dönen İstanbul, bu hafta da vahim yükselişini (178,25) sürdürdü. Turuncu kategorideki Ankara ve İzmir'de de İstanbul kadar olmasa da artış var.

RENK DEĞİŞTİREN İLLER

Haritada 16 ilin rengi değişti. Siirt sarıdan maviye dönerken, sadece 4 il önceki haftaya göre daha iyi bir konuma geldi.

İşte kırmızıdan turuncuya dönen iller:

  • Artvin,
  • Burdur
  • Sakarya
Etiketler: