Sanayi sitesi esnafından bozuk yol tepkisi

Batman’da Sanayi Sitesi’nde köstebek yuvasını andıran yollara tepki gösteren esnaf, yollarda oluşan çukur nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirterek yetkililere seslendi.

Ekleme: 16.03.2021 10:55:16 / Güncelleme: 16.03.2021 10:58:08 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bozuk ve çukurlu yol nedeniyle yaz aylarında toz, kış aylarında ise çamurla mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirten sanayi sitesi esnafı, yetkililerden sorunlarına çözüm bulmasını istedi.

Uzun yıllardır bozuk olan yolların onarılmadığını, bu nedenle ciddi anlamda mağdur olduklarını dile getiren esnaf, bozuk yol nedeniyle araçların zarar gördüğünü kaydetti.

Sanayi sitesinde hırsızlık olaylarının da yaşandığını, hırsızlar yüzünden araçlarını dışarda park edemez duruma geldiklerini ifade eden esnaf, güvenlik önlemlerinin de alınması talebinde bulundu.

“Arabaların amortisörleri ve lastikleri çok zarar görüyor”

Bazı çukurları kendi imkanlarıyla doldurduklarını belirten sanayi sitesi esnaflarından Veysi Soyku “Batman Sanayi Sitesinin başlıca sorunlarından bir tanesi yolların çukurlu olmasıdır. Yollarda çukurlar diz boyu olmasından dolayı arabalar geçmekte zorlanıyor. Arabalar bir çukurdan kaçarken diğer bir çukura giriyor. Bazı çukurları kendi ellerimizle taşla doldurduk. Buraya gelen bütün arabaların amortisörleri ve lastikleri çok zarar görüyor.” dedi.

“Her gün bir hırsızlık olayı oluyor”

Yollarının asfaltlanmasını istediklerini ifade eden Soyku “Bir de sanayinin bu kısmında bekçilerin olmamasından dolayı her gün bir hırsızlık olayı oluyor. Ne kendimizin ne de milletin arabasını hırsızlardan dolayı dışarda bırakamıyoruz. Yetkililerden hem yollarımızın yapılmasını hem de hırsızlığın önüne geçmelerin istiyoruz.” diye konuştu.

 

“Belediyenin burayı görmesini istiyoruz”

Yıllardır yollarının bozuk olduğunu dile getiren bir diğer sanayi esnafı Ömer Faruk Yağız “Burası açıldığından beri yollarımız aynı. Batman Belediyesinin gelip burayı görmesi gerekir. Burada hırsızlık olayları da çok oluyor. Bundan dolayı da bekçi talep ediyoruz. Yollarımız çok kötü, alt yapı yok. Çöp konteyneri da olmamasından dolayı her yer çöp artığı içinde. Sanayi sitemizin yollarının yapılmasını, temizlik ve düzenden geçmesini istiyoruz.” dedi.

“Yolların asfaltlanıp, hırsızlığa karşı bekçi görevlendirilmesini istiyoruz”

Yollarının bozuk olmasından dolayı çok sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Abdulhalim Oğuz ise şunları söyledi:

“Yollarımız köstebek yuvasına dönmüş halde. Buradan arabalar geçtiği zaman çok zarar görüyorlar. Bu sorunumuz çoktandır giderilmiyor. Yaz aylarında tozdan, kış aylarında ise çamurdan geçilmiyor. Bir diğer sorunumuz da hırsızlık olaylarıdır. Hırsızlık olayları çoğaldığından arabalarımızı burada bırakamıyoruz. Hemen hemen her gün burada hırsızlık olayları oluyor. Yetkililerden buranın yollarını asfalt yapmalarını ve bekçi gönderilmesini istiyoruz.”

“Yollarımız köstebek yuvası gibi”

Kışın çamur yazın ise toz içinde olduklarını ifade eden Ramazan Soyku “10 yıldır sanayide esnaflık yapıyorum. Burada yaz aylarında tozdan, kış aylarında ise sudan ve çamurdan geçilmiyor. Yollarımızın hepsi çukur ve köstebek yuvası gibidir. 10 yıldır burası böyledir. Bu süre içinde sadece iki caddeyi, o da üstten asfalt yaptılar, geri kalanını yapmadılar. Burası Batman’ın en büyük sanayisidir. Bozuk olan bu yolların asfalt yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Aracıyla sürekli sanayi sitesine geldiğini söyleyen sürücü Ufuk Çelikbilek “Sürekli sanayiye geliyorum. Yollar bozuk olduğu için arabalar zarar görüyor. Sanayinin çoğunun yolu bozuk. Yetkililerin bozuk olan yolları yapmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler