Mekke ve Medine arasında sefer yapan Haremeyn hızlı tren seferleri tekrar başlayacak

Mekke ve Medine arasında sefer yapan Haremeyn Hızlı Demiryolu İşletmesi yaptığı açıklamada rezervasyonların bugünden itibaren alınmaya başlandığını, tren seferlerinin ise çarşamba günü başlayacağını duyurdu.

Ekleme: 15.03.2021 10:35:11 / Güncelleme: 15.03.2021 10:37:50 / Güncel
Destek için 

Yolcular, bu tren hattını kullanarak Cidde’de bulunan Kral Abdulaziz Havaalanı ve Rabiğ yakınlarında bulunan Kral Abdullah Ekonomi Kenti üzerinden Mekke ve Medine arasında seyahat edebiliyor.

Haremeyn Hızlı Demiryolu Hattı, geçen yıl Coronavirus salgınının yayılmasını durdurmak amacıyla alınan önlemler kapsamında kapatılmış, daha sonra Cidde’deki istasyonda çıkan yangın nedeniyle açılma süreci tekrar sekteye uğramıştı.

Suudi Arabistan'da Mekke ile Medine arasında hacılar ve umrecilerin geliş gidişlerini kolaylaştıracak Haremeyn Hızlı Treni ilk seferine 2018 yılının Ekim ayında başlamıştı.

Ortadoğu'nun en büyük ulaşım projelerinden sayılan Haremeyn Hızlı Tren projesinin açılışı 25 Eylül 2018'de Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz tarafından yapılmıştı.

2 milyar dolara mal olan hızlı tren hattının yılda 60 milyon yolcuya hizmet vermesi öngörülüyor. Sanayi bölgeleri, ekonomi şehri, havalimanı ve kent merkezlerini birbirine bağlayan 460 kilometrelik hat, kara yoluyla 4 saat süren mesafeyi saatte 300 kilometre hızla 1 saat 20 dakikaya düşürüyor. (İLKHA)