İrlanda Oxford-AstraZeneca aşısının kullanımını geçici olarak durdurdu

İrlanda, Oxford Üniversitesinin ilaç firması AstraZeneca ile geliştirdiği Covid-19 aşısının kullanımını geçici olarak durdurdu.

Ekleme: 14.03.2021 19:25:15 / Güncelleme: 14.03.2021 19:27:10 / Dünya
Destek için 

İrlanda Sağlık Bakanı Stephen Donnelly, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Covid-19 aşısının kullanımının geçici olarak durdurulmasının, dün gece saatlerinde Norveç'ten gelen yeni bilgilere dayandığını ve NIAC'ın tavsiyesinin tedbir amaçlı olduğunu belirtti.

Ulusal Aşılama Danışma Komitesi (NIAC), Oxford-AstraZeneca Covid-19 aşısının Norveç'te bazı yetişkinlerde kan pıhtılaşmasına yol açtığı yönündeki raporlar ışığında kullanımının geçici olarak durdurulmasını önerdi.

AstraZeneca firmasının sözcüsü, uygulanan 17 milyon Covid-19 aşısıyla ilgili güvenlik analizlerinde aşının kanda pıhtılaşmaya yol açtığına ilişkin bir kanıta ulaşmadıklarını açıklamıştı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bazı ülkelerin, Oxford-AstraZeneca aşısının kullanımını askıya aldığının farkında olduklarını, bu aşıya ilişkin incelemelerinin sürdüğünü ifade etmişti. (İLKHA)