Kısıtlamasız hafta sonunda tarihi Gaziantep Kalesi yoğun ilgi gördü

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı orta riskli iller arasındaki Gaziantep’te tarihi ve kentin önemli simgelerinden olan kale ziyaretçi akınına uğradı.

Ekleme: 13.03.2021 18:25:11 / Güncelleme: 13.03.2021 18:25:42 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kültür turizminin önemli merkezlerinden olan ve gastronomi alanı başta olmak üzere tarihi kalesiyle hanlarıyla, saraylarıyla, müzeleriyle yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Gaziantep, hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Gaziantep, önemli tarihi mekanları arasında yer alan Gaziantep Kalesi ve müzeleriyle ön plana çıkıyor. Tarihi, doğal güzellikleri, gastronomideki ünü ve kültür turizmi sayesinde ziyaretçilerin en gözde merkezlerinden biri olan Gaziantep'te aylardır hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasından dolayı güzel havayı da fırsat bilen halk, tarihi mekanları ziyaret etti.

Tarihi Gaziantep Kalesi ve çevresi de açık hava müzesi işleviyle çok sayıda ziyaretçi çeken mekanların başında geliyor. Sarı kategoride yer alan ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının da uygulanmadığı orta riskli iller arasında yer alan Gaziantep’in tarihi mekanları ziyaretçi akınına uğradı.

Gaziantep’in yanı sıra çevre iller ve metropol şehirlerden çok sayıda ziyaretçi ağırlayan kentte tarihi Gaziantep Kalesi’nde de yoğunluk oluştu. Bazı vatandaşların kale çevresindeki parklardaki banklarda güneşin tadını çıkardıkları görüldü.

Fotoğraf tutkunları ise tarihi mekanları ve Gaziantep Kalesi’ni turlayarak hatıra fotoğrafları çektirirken çocuklar da aileleriyle birlikte aylar sonra hafta sonu sokağa çıkmanın tadını çıkardı.

Tarihi Gaziantep Kalesi’ne gelen ziyaretçilerin sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleri için de gerekli tedbirler alınırken ziyaretçilerin ziyaretlerini maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapmaları sağlanıyor.

Ziyaretçiler HES kodu sorgulamasının ardından kaleye alınırken güvelik görevlileri tarafından da halk maske, sosyal mesafe gibi tedbirler hususunda anonslar yaparak uyarıyor.

Hafta sonunu fırsat bilen ve aileleriyle beraber kaleye gelen ziyaretçiler, kaleden memnun kaldıklarını ve kalenin kendilerini tarihe götürdüğünü, kalenin içindeki Kurtuluş Savaşını anlatan efektlerin ise çok güzel yapıldığını dile getirdiler.

Siirt’ten Gaziantep’i gezmeye geldiğini belirten Ahmet Demeç, Gaziantep’e ve tarihi kaleye hayran kaldığını söyledi.

“Gaziantep Kalesi’ne geldiğim için çok çok mutluyum”

Tarihi Gaziantep Kalesi’nin mutlaka görülmesi gereken bir kale olduğunu ifade eden Demeç, “Antep kalesi çok geç geldiğim bir mekan ve keşke daha önceden gelseydim. Hem tarihi açıdan hem de düzen açısından çok güzel entegre edilmiş bir mekan. Zamanında yapıldığı için de gayet güzel bir mekan ve herkesin bu kaleye gelmesini kesinlikle tavsiye ediyorum. Hafta sonu yasağı kalktı için de günübirlik Gaziantep’e geldiğim, hiç pişman değilim ve elimde olsa daha fazla gelirim.” dedi.

“Gaziantep Kalesi’ni fırsat buldukça çocuklara gezdiriyoruz”

Sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasından dolayı ailece güzel havayı da fırsat bilerek gezdiklerini ve Tarihi Gaziantep Kalesi’ni de ziyaret etmek istediklerini belirten sağlık çalışanı Zübeyde Temiroğlu ise şunları söyledi:

“Antepli olarak bu yapılan hizmetlerle gurur duyuyoruz, 25 Aralık Kahramanlık Panorama Müzesi'ni de gezdik. Gaziantep Kalesi’ne de fırsat buldukça çocuklara gezdiriyoruz, o manevi duyguyu yaşasınlar istiyoruz. Bu süreçte sağlık neferi olarak görev başındaydık. Ama çocuklar yaklaşık bu bir yıldır evdeler ve hiç çıkmadılar. Tabi bu güzel günü de fırsat bildik, kendimizi sokağa attık.”

Salgın sürecinde hiç evden çıkmadığını ve çok sıkıldığını belirten ilkokul 2’inci öğrencisi Elif Temiroğlu da ailesiyle Gaziantep Kalesi’ni gezdiğini ve çok mutlu olduğunu ifade etti.

“Gaziantep her yönüyle güzel bir kent”

Almanya’dan memleketi Gaziantep’e geldiğini belirten Oktay Baluk ise, “25 yıldır yurt dışındayım ve ilk fırsatımda da Gaziantep’e geldim. doğduğumuz, büyüdüğümüz topraklara geldim, hasret ve özlem gideriyorum. Küçükken gördüğümüz mekanları görüyoruz. Pandemi de büyük bir fırsat oldu. Çünkü yurt dışında ve Türkiye’de uygulanan kısıtlamalar arasında bayağı fark var. Bu fırsatı değerlendirmek istedim. Gaziantep’te bazı yerler çok ilerlemiş bazı yerlerde olması gerektiği gibi kalmış. Özellikle bu kale restorasyon olmuş ama çevresindeki evler yine eskisi gibi ve değişen bir durum yok. Bizi tekrar eski günlere götürüyor.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in tarihi yerlerini ve kentin simgesi konumundaki Gaziantep Kalesini gezdiklerini belirten Adem Önerbay ise herkesin mutlaka Gaziantep'i ziyaret etmesi gerektiğini ifade etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler