Van Valisi Bilmez'den Mirac Gecesi mesajı

Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez Mirac Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bilmez, Mirac mucizesinin Müslümanlar için manevi bir terfi olduğunu söyledi.

Ekleme: 10.03.2021 10:15:13 / Güncelleme: 10.03.2021 10:21:46 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

Bilmez mesajında, Mübarek üç aylar içerisinde Regaib Kandili ile başlayan mukaddes gecelere erişme sevincinin bugün birçok hikmet, rahmet ve bereketi barındıran Mirac Kandilini idrak edecek olma sevinciyle devam ettiğini söyledi.

Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) mukaddes manevi yolculuğunu ifade eden Mirac'ın, Müslümanlar için manevi bir terfi olduğunu belirten Bilmez, Mirac mucizesinin İlahi rahmet ve lütuflarla dolu olduğunu ifade etti.

Bilmez "Bu müstesna gecede gönül dünyamızı kirleten kötü duygulardan kendimizi arındırmak için bol bol tövbe etmeli; mutlu ve belalardan uzak bir yaşam sürmek için eller semaya kalkmalı; devletimizin bekası, milli birlik ve beraberliğimizin devamı, bütün insanlığın sağlık ve huzur bulması için dua etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Vanlı Hemşerilerimizin ve tüm İslâm Âleminin kutlu Mirac Kandili'ni tebrik ediyor, bütün insanlığın yüksek değerlerle yücelmesine, milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Sağlık ve esenlikler diliyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)