Selahattin Demirtaş Pervin Buldan'ı yalanladı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, geçen günlerde iktidara seslenerek, "Çözüm sürecinde bize vaat ettiklerinizi yeri ve zamanı geldiğinde mutlaka açıklayacağız. Bize vaat edilenleri açıklamazsak namerdiz" tehdidinde bulunmuştu.

Ekleme: 09.03.2021 21:12:20 / Güncelleme: 09.03.2021 21:12:20 / Güncel
Destek için 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, geçen günlerde iktidara seslenerek, "Çözüm sürecinde bize vaat ettiklerinizi yeri ve zamanı geldiğinde mutlaka açıklayacağız. Bize vaat edilenleri açıklamazsak namerdiz" tehdidinde bulunmuştu. 

Buldan'ın açıklamasını, 6-8 Ekim olayları dahil bir çok suçlamadan dolayı tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yalanladı.

BULDAN’IN SÖZLERİNİ YALANLADI
BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Demirtaş, "Benim bildiğim gizli, tartışmalı, spekülatif hiçbir vaat yoktur. Vaat edilen ve edilmeyen her şey kamuoyunun bilgisi dahilindedir" dedi.

Demirtaş “Sayın Eş Başkanımız da eminim ki gizli bir şantaj unsurundan söz etmiyor. AKP'nin çözüm sürecini sahiplenmeyen, kriminal hale getiren tutumunu eleştiriyor ve bunu teşhir etmekten söz ediyor. Ama gerçekten kast ettiği şeyi, elbette kendisi izah edecektir." diye konuştu.