Kur'an Nesli Platformu'ndan Miraç Kandili mesajı

Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kur'an Nesli Platformu, insanlığın geçirmiş olduğu büyük imtihanlarda, nasuh bir tövbeye ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı.

Ekleme: 10.03.2021 07:25:09 / Güncelleme: 10.03.2021 07:30:11 / Kültür & Sanat / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

​Kur'an Nesli Platformu tarafından yayımlanan tebrik mesajında, Miraç Gecesi'nin son zamanlarda yaşanan salgınlar gibi tüm maddi ve manevi hastalıkların sona ermesine vesile olmasını Allah'tan niyaz ettikleri ifade edildi.

Mir'aç Kandili mesajını platform adına Kur'an Nesli Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Muttalip Güngen okudu.

Miraç Gecesi'nin; Recep ayının 27'nci gecesi olduğu ve bu yıl miladi olarak 10 Mart Çarşamba gününü perşembeye bağlayan geceye denk geldiğini belirten Güngen, "Miraç, Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya götürüldüğü, oradan da İlahi huzura yükseltildiği ve birtakım müjdelerin verildiği bir gecedir." dedi.


Muttalip Güngen

Güngen, Miraç Gecesi'nde Peygamber Efendimiz'in "gözümün nuru" dediği 5 vakit namazın ümmete hediye edildiğini, Bakara Suresi'nin son 2 ayetinin ve bu ayetlerin getirdiği müjdelerin verildiği bir gece olduğunu hatırlattı.

Mübarek üç ayların ilki olan Recep ayında gerçekleşen Miraç hadisesinin bizler için birçok ders barındırmakta olduğu vurgulayan Güngen açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Son yıllarda bütün dünyayı etkisi altına alan ve yüzbinlerce insanın hayatına mal olan Coronavirus salgını, deprem ve sel felaketleri gibi bütün insanlık olarak geçirmiş olduğunuz büyük imtihanlar, nasuh bir tövbeye ne kadar da ihtiyaç duyduğumuzu bir kez daha göstermiştir. Nebî (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in bizler için çizmiş olduğu hudutları aştığımızda başımıza gelen bela ve musibetlerin ardı arkasının kesilmeyeceği bir kez daha gün gibi ortaya çıkmıştır. İnsanlık ne zaman O'nun çizmiş olduğu çizgide yürümüşse kurtuluşa ermiş, ne zaman da bu çizgiden sapmışsa iflah olamamıştır.

Açıklamanın devamında Güngen "Son zamanlarda yaşamış olduğumuz ve tüm insanlığı etkisi altına alan imtihanları göz önünde bulundurarak özellikle üç ayların ihya edilmesine ağırlık vermemiz gerekmektedir. Miraç Gecesi gibi mübarek geceleri bağrında barındıran bu mübarek günlerin ihya edilmesi için her birimiz aile efradımızla seferber olmalıyız." dedi.

Son olarak Miraç gecesini değerlendirme noktasında tavsiyelerin verildiği açıklamada Güngen şu cümlelere yer verdi:

"Bu bağlamda bizler de bu gecede Miraç olarak bize sunulan namaz ile bütün süfli duygulardan, beşerî hislerden uzaklaşıp temizlenerek Rabbe kulluğa, en yüce mertebeye terakki etmeliyiz. Hata ve günahlardan aczimizi ifade eden kelamlarla tövbe ve istiğfarda bulunmalıyız. Tevvab olan Allah'tan bağışlanma dilenmeliyiz. Kur'an nesli Platformu olarak Miraç Gecesi'nin Son zamanlarda yaşanan salgınlar olmak üzere tüm maddi ve manevi hastalıklardan kurtulmamıza vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz eder, İslam ümmetinin Miraç Gecesi'ni tebrik ederiz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar