Diyanet Sen Van Şube Başkanı Arvas: Kadınlar erkeklere Allah'ın emanetidir

Diyanet Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, kadınların erkeklere Allah'ın emaneti olduğunu belirterek, kadına verilen değerin sadece bir gün ile sınırlandırılmaması gerektiğini vurguladı.

Ekleme: 08.03.2021 23:20:12 / Güncelleme: 08.03.2021 23:21:41 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

İnsanlığın her konuda olduğu gibi kadın hakları noktasında da rehberimiz Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) örnek alması gerektiğini vurgulayan Arvas, kadına verilen değeri sadece bir gün ile sınırlamamak gerektiğini, kadına 365 gün aynı değerin ve önemin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Arvas,  "Hazreti Muhammed'in Veda Haccı'nda insanlığa nasihatte bulunurken kadınların erkeklere Allah'ın bir emaneti olduğunu buyurduğunu unutmayalım. Peygamber Efendimiz, kadını ve erkeği bölmüyor. Birini yüceltip öbürünü görmezden gelmediği gibi onları bütünleştiriyor ve şöyle buyuruyor: 'Dikkat edin sizin hanımlarınız üzerinde hakkınız olduğu gibi hanımlarınızın da sizin üzerinizde hakları vardır.' Başka bir hadiste ise, 'Sizin en hayırlınız hanımlarına en iyi davranandır, hanımlarınıza karşı iyi davranın.' buyurmuştur. Kadınlarımızın insan yerine konacağı bir dünyanın özlemiyle geleceğin anne adaylarına mutluluk dolu bir hayat diliyoruz."dedi. (İLKHA)