Batman'ın saklı cenneti Ayngebire Şelalesi 4 mevsim cezbediyor

Batman'ın Kozluk ilçesinde bulunan Ayngebire Şelalesi, doğa güzelliğiyle 4 mevsim ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Ekleme: 08.03.2021 11:55:08 / Güncelleme: 08.03.2021 11:58:51 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Batman'ın en büyük ilçesi Kozluk (Hezo) Ayngebire Piknik Alanı'nda bulunan Ayngebire Şelalesi, çeşitli bitki örtüsü, kanyonu ve 2 bin 821 rakımlı Mereto Dağı'ndan akan su kaynağıyla görenleri cezbediyor.

Doğaseverlere ve fotoğraf tutkunlarına doğal bir stüdyo imkanı sağlayan Ayngebire Şelalesi, her mevsim olduğu gibi bahar mevsiminde de ilgi görüyor.

 

Yaklaşık iki kilometrelik şelale yolu boyunca beliren asırlık çınarlar da ziyaretçilere ayrı bir güzellik sunuyor.

Şelalede fotoğraf çektiren bölgedeki vatandaşlar, kayda değer Ayngebire Şelalesi'nde bazı düzenlemeler yapılarak turizm potansiyelinin yükseltilmesini istiyor.

Şelalede fotoğraf çektirmeye giden Heyder Yüksel "Bölgemizin önemli doğa güzellikleri arasında yer alan Ayngebire Şelalesi'ndeyiz. Doğası adeta huzur verici. Burası birçok şehirden gelen fotoğrafçıların ve doğaseverlerin ilgi odağı oluyor. Burada gelin, damat çekimlerinin de yapıldığına ara sıra şahit oluyoruz. Buranın desteğe de ihtiyacı var aslında. Yetkili mercilerimiz burada ufak bir altyapı çalışması yapabilirler. Doğası zaten çekici ve cezbediyor. Yapılacak çalışmayla daha çok turist bölgemize çekilebilir." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler