Mardin’de gasp zanlıları tutuklandı

Mardin’den Diyarbakır’a gitmek için otostop çeken bir vatandaş, bindiği araçta bulunan 4 kişi tarafından gaspa uğradı.

Ekleme: 08.03.2021 11:20:09 / Güncelleme: 08.03.2021 11:21:03 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Alınan bilgiye göre, H.G isimli şahıs Mardin'den Diyarbakır'a gitmek için yol kenarında otostop çekerek bir aracı durdu. Belirli bir süre sonra araç benzin almak için benzin istasyonunda durduğu esnada araçta bulunan 4 şahıs H.G.'ye silah doğrultarak üzerinde bulunan 10 bin lira ile 2 adeti cep telefonunu gasp etti.

Olayı haber alan Artuklu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince bölgede bulunan kamera ve PTS kayıtlarının incelenmesi sonucu gasp olayını gerçekleştirdiği tespit edilen şüphelilerin kullandığı araç belirlendi.

Aracın, bir kiralama şirketinden kiralandığının tespiti üzerine, şirket üzerinden kiralayan şahısların kimlik bilgileri öğrenildi.

Aracın üzerinde bulunan takip sisteminden aracın Mardin merkezde Öğretmenevi civarında hareket halinde olduğunun tespit edilmesi üzerine jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından söz konusu araç ve 4 şüpheli şahıs yakalandı.

Şüpheli şahısların olayda kullandığı tabanca ile bir adet döner bıçağına el konulduğu, jandarmadaki işlemleri tamamlanan 4 şüpheliden 3'ünün sevk edildikleri mahkemece tutuklandığı, bir şüphelinin ise serbest bırakıldığı bildirildi. (İLKHA)