Altın düşecek mi? Teknik uzman 'altın neden yükselmiyor' açıkladı

Altın fiyatları haftanın son iş gününe durağan bir giriş yaptı. Gümüş fiyatları da altındaki düşüşten nasibini aldı. Altın ve gümüşte yaşanan düşüşü Tunç Şatıroğlu analiz etti.

Ekleme: 05.03.2021 12:28:44 / Güncelleme: 05.03.2021 12:28:44 / Güncel
Destek için 

Altın fiyatları haftanın son iş gününe durağan başladı. Gram altın ABD Merkez Bankası FED'in açıklamaları sonrasında 410 lira bandına geriledi. Altın fiyatlarındaki gerileme altın ürünlerine de yansıdı. Çeyrek altın 678 liraya, 22 ayar bilezik 375 liraya ve Cumhuriyet altını 2 bin 765 liraya geriledi. Altın fiyatlarındaki gerileme gümüşte de hissedildi. Gümüşün gram fiyatı 6 lira 12 kuruşa düştü. Altın ve gümüşteki düşüşü teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu sosyal medya hesabından değerlendirdi.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?
Altın fiyatlarındaki düşüş ivmesi ons tarafında daha kuvvetli hissedildi. Altının ons fiyatı 1694 dolar seviyesine geriledi. Altın ve gümüşte yaşanan dengesizliği değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, " Altın aşırı satış bölgesinde ve teknik olarak yükselmesi için her şey hazır. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde biraz gerileme yükselişi başlatmaya yetecek ancak Powell gelişmelere kayıtsız kaldığı için altın toparlanamıyor. 1725'in üzerine çıkmadan altındaki yükselişler kalıcı olmayacak gibi görünüyor. Asya tahmin ettiğim gibi altında alıcı tarafta ancak Avrupa ve ABD satıcılı olunca altın yükselemiyor. Faizlerdeki yükseliş elbet bir yerde kendiliğinden veya Fed müdahalesiyle son bulacak. O zamana kadar altının yükselişi gecikmeye devam edecek gibi görünüyor. Enflasyon beklentilerini henüz faiz artışına göre düşük kalıyor. Ancak ABD ekonomisi yeniden açılmaya başlayınca enflasyon oluşması ve beklentilerin de artmasıyla altın faizler yükselmiş olsa dahi çıkabilir. Fed başkanının sakin olması, panik yapmaması elbette çok önemli. Ancak sakin olmakla tehlikeye kayıtsız kalmak arasında da önemli fark var. Greenspan dahil gördüklerimin hiçbiri Draghi ayarında değildi. Powell da yetersiz kaldı ama Trump onu dengeliyordu. Biden'ın etkisi yok." iddiasında bulundu.

EMTİA ARTIŞLARI ALTIN FİYATLARINI TETİKLER Mİ?
Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, "Pandemi öncesine göre baktığımızda Altın- Dolar neredeyse başlangıç seviyesine gelmiş. Ancak emtia fiyatları yaklaşık yüzde 25 artmış durumda. Altının emtia içinde bu kadar geride kalması normal değildir. Emtia artmaya devam ederken altın da eninde sonunda artışa katılır." İfadelerini kullandı.

Editörün notu: Haber içerisinde yer alan iddia ve analizler haber değeriyle verilmiştir. Yatırım tavsiyesi değildir.