MÜSİAD'dan Batı Afrika açılımı

MÜSİAD öncülüğünde düzenlenen Senegal-Türkiye İş Forumu ve Senegal İş Gezisi 23 - 26 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Ekleme: 04.03.2021 07:53:30 / Güncelleme: 04.03.2021 07:53:30 / Ekonomi
Destek için 

EKONOMİ SERVİSİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) öncülüğünde düzenlenen Senegal İş Forumu’na Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Ahmet Kavas, MÜSİAD Senegal Temsilcisi Faruk Baştürk, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Diplomatik İlişkiler Komitesi Başkanı Mehmet Zeki Güvercin ve MÜSİAD İhracatı Geliştirme Ticaret Eşleştirme Komitesi Başkanı Davut Altunbaş olmak üzere 18 Türkiyeli ve 40 Senegalli iş insanı katıldı.  Senegal – Türkiye İş Forumu ve hafta boyu gerçekleşen Senegal İş Gezisi’ni değerlendiren MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Diplomatik İlişkiler Komitesi Başkanı Mehmet Zeki Güvercin, “ Afrika Kıtası son 15 yıldır Türkiye açısından ilişkilerimizin yoğun olarak gerçekleştiği, yaklaşık 31 milyon metre karelik bir alanda, dünya nüfusunun % 15’ine tekabül eden 1 milyara yakın insan topluluğu ve takriben 2.000 farklı dilin konuşulduğu bir kıta. Afrika nüfusunun % 50’sinin 19 – 20 yaş altı gençlerden oluştuğu dikkate alındığında, ne kadar önemli ve büyük bir potansiyele sahip olduğu daha net görülebiliyor. Senegal’de ise nüfusun % 42’si 15 yaş altı gençlerden oluşuyor. Ülkenin 11. yüzyılda Müslüman olmasına ve 19. Yüzyılın ikinci yarısında da Fransa’nın sömürgesinden kurtulmuş olmasına rağmen ülkede Fransa’nın etkisi yakinen müşahede edilmektedir.” şeklinde konuştu.

HEDEF SENEGAL’E 1 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİRMEK

Senegal İş Gezisi’nin, Türkiye ve Senegal arasındaki karşılıklı ticaretin geliştirilmesi bakımından son derece önemli bir adım olduğunu ifade eden MÜSİAD İhracatı Geliştirme ve Ticaret Eşleştirme Komitesi Başkanı Davut Altunbaş, gezi sırasında gerçekleştirilen temasların önemine şu sözlerle vurgu yaptı: “MÜSİAD İhracatı Geliştirme ve Ticaret Eşleştirme Komitesi olarak, 100’den fazla B2B görüşmesi gerçekleştirdik. Senegal İş Gezisi programı ile yeni ortaklıklar geliştirilirken, Senegal'in önde gelen iş kuruluşları ve MÜSİAD arasında MoU protokolü imzalandı. Gezimiz kapsamında; MÜSİAD’ın Türkiye’den götürmüş olduğu iş insanları ve karşı ülke iş insanları ile 1 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşabilmek hedefiyle önemli adımlar atıldı.”