Umut Kervanı insani yardım vakfı uyuşturucu batağından kurtardı BU İŞİN SONU HÜSRAN

Dünyanın birçok yerinde yaptığı yardım çalışmalarıyla bilinen Umut Kervanı Vakfı, diğer taraftan da toplumu ihya çalışmalarını sürdürüyor. Denizli’de madde bağımlılığından kurtulmak isteyen evli ve 2 çocuk babası Rıdvan E. (32) vakfın maddi manevi desteğiyle uyuşturucu belasından kurtuldu. Rıdvan E., “Bu işin sonu ya cezaevi ya mezarlık. Allah herkesi muhafaza etsin. Allah düşmanımın başına vermesin.” dedi. 

Ekleme: 04.03.2021 07:07:26 / Güncelleme: 05.03.2021 07:28:20 / manşetler
Destek için 

DOĞRUHABER / Mehmet Tahir Özsoy 

Dünyanın birçok yerinde yaptığı yardım çalışmalarıyla adından söz ettiren Umut Kervanı Vakfı, diğer taraftan da toplumu ihya çalışmalarını sürdürüyor. Denizli’de madde bağımlılığından kurtulmak isteyen evli ve 2 çocuk babası Rıdvan E. (32) Vakfa başvurarak yardım talebinde bulundu. Umut Kervanı’nın maddi ve manevi destek olduğu uyuşturucu bağımlısı genç, çektiği sıkıntıların ardından bu illetten kurtuldu. 

“UMUT KERVANI SAYESİNDE BIRAKMAK NASİP OLDU”

Ailevi sıkıntılardan dolayı 3 yıl önce madde kullanmaya başlayan Rıdvan E. , madde kullananların çoğunluğunun duygusal çöküntü ya da ailevi sorunlar nedeniyle başladığını belirtti. Uyuşturucunun en çok yayıldığı ortam arkadaş ortamı olduğuna dikkat çeken E., “Genelde anne babası ayrılmış çocuklar, arkadaş ortamında bir kereden bir şey olmaz deyip başlayanlar. Özenti de bunun en büyük kaynağı. Çevrede, mahallede sözde ağır abilere özenerek başlayanlar. Sonra bir kere başlayınca artık tamamen kapılar açılmış oluyor. Ne kadar bir kereden bir şey olmaz desen de vücut alışıyor. Arkadaş ortamına alışıyor. Benim ailevi sorunlarım vardı. Biraz duygusal olarak çöküntüdeydim. Bu nedenle başladım uyuşturucuya. Yaklaşık 3 sene kullandım. Şimdi yaklaşık 1 senedir kullanmıyorum elhamdülillah. Vücudum arındı. Çok sıkıntı yaşadım ama Umut Kervanı sayesinde, siz arkadaşlar sayesinde bırakmak nasip oldu. Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

“ALLAH KİMSEYİ DÜŞÜRMESİN”

Defalarca bırakmaya çalışmasına rağmen madde bağımlılığından kurtulamadığını ifade eden E. , “Aslında çoğu kez bırakmayı düşündüm. Ama şöyle söyleyeyim: ben kimyasal uyuşturucu kullanıyordum. Bu uyuşturucu, belli bir süreden sonra keyif vermekten çok, zaruri ihtiyaç haline geldi. Allah kimseyi düşürmesin. Onu kullanmadan yürüyemiyorsun, işe başlayamıyorsun, insan içine çıkamıyorsun. Çünkü kullanmadığın zaman kriz durumu var. Çok kötü bir duygu. Vücut tamamen çökmüş durumda ve kullanmadan hareket etmez durumundasın. Çok denedim. Açıkçası insanın ilk önce içinde olacak. Ama tek başına bırakmak da çok zor. Yani ailevi destek, yakınlarının desteğini almadan ve kendi hırsı olmadan bırakması çok zor.” ifadelerini kullandı.

“BU İŞİN SONU YA CEZAEVİ YA MEZARLIK”

Madde bağımlılığının insanın hayatında tamir edilemez yaralar meydana getirdiğini vurgulayan Rıdvan E. , “Uyuşturucuya başladığınızda, tüm sosyal hayatınız uyuşturucu kullananlar ve satanlardan ibaret kalıyor. İnsanlar tarafından dışlanıyorsunuz. Öyle şeylere şahit oldum ki; evindeki televizyonu getirip uyuşturucu satıcısına vereni mi dersiniz, hanımının çeyizlik eşyalarını getirip satanlar mı dersiniz, işi çok iyiyken uyuşturucudan dolayı işinden atılanları mı dersiniz, maddi durumu iyi olup da varını yoğunu bu illetle tüketenleri mi dersiniz… Bunlara defalarca şahit oldum. Çok çeşitli insanlar gördüm. Zaten bırakmama da en çok onlar sebep oldu. Çünkü çok kötü insanlık dışı olaylarla karşılaştım. Düşünsenize 40 yaşındaki bir adam, 15-20 yaşındaki çocuğa yalvarıyor uyuşturucu için. Bu işin sonu ya cezaevi ya mezarlık. Allah herkesi muhafaza etsin. Allah düşmanımın başına vermesin.” dedi. 

“ÇOCUKLARINIZA PEYGAMBERİMİZİ (S.A.V.) ÖRNEK GÖSTERİN”

Madde bağımlılığının önüne geçmek için ailelere büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizen E. , “İşin sonu hep manevi boşluktan kaynaklanıyor. Allah’ın ipinden ayrılmayacaksın. Bu ipten ayrıldıktan sonra, Peygamberimizin (s.a.v.) hayatını bilmedikten sonra, sünnetini uygulamadıktan sonra, dünyanın bütün malı mülkü bizim olsa ne fayda, manevi boşlukta olduktan sonra. Ben bunu özellikle ailelere de söylüyorum; benim oğlum yapmaz, etmez demeyin. Oğlunuza edeceğiniz nasihat Ali’nin Veli’nin oğlu bak çok iyi derecelerde diyeceğinize deyin ki; Oğlum bak Peygamber efendimiz böyle yaşadı, yokluk gördü vs. Peygamberimizi örnek gösterin. Başkalarının çocuklarını örnek gösterip kendi çocuğunuzun iyi yönlerini göz ardı etmeyin. Konuşarak, doğru iletişim kurarak çocuklarımızın bütün sorunlarını çözebiliriz.”

“BANA UMUT KERVANI SAHİP ÇIKTI”

Umut Kervanı Vakfı’nın kendisini uyuşturucu bataklığından kurtardığını belirten Rıdvan E. son olarak şunları kaydetti: “Devlet ve kamu kuruluşları bu konuda çok zayıf. Hastane olarak da rehabilite olarak da devlet kurumları çok zayıf. Açıkçası madde bağımlısı gençlere karşı yapılan pek böyle elle tutulacak bir şey yok. En azından benim şahit olduklarım böyleydi. Öncelikle Allah bin kere razı olsun, ben her zaman da diyorum; bana Umut Kervanı sahip çıktı. Sadece ben olduğum için, insan olduğum için bana el uzattılar. Maddi manevi hiçbir şey beklemeden. Çevremdeki birçok insan her şey de menfaat beklerken ilk defa ve gerçekten samimi bir şekilde söylüyorum; Umut Kervanı sayesinde ben insan olduğumu anladım. En büyük destek manevi destektir ve bunu sizler sağladınız bana. Allah sizlerden bin kere razı olsun.”