Doğu Anadolu Bölgesi illerinde kar yağışı ve soğuk hava etkili oluyor

Dün başlayan kar yağışı gece saatlerine kadar ara ara etkisini devam etti. Ağrı'da kar yağışı nedeni ile 102 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ekleme: 02.03.2021 12:25:07 / Güncelleme: 02.03.2021 12:27:38 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus olayı beklendiği bölgede, sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

 

Yapılan açıklamada, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 13, Ardahan'da 11, Erzurum'da 10, Ağrı'da 6, Tunceli'de 4, Erzincan'da 3, Iğdır'da ise 1 derece kaydedildiği, gün içinde beklenen en yüksek sıcaklıkların ise Tunceli'de 10, Iğdır'da 9, Erzincan'da 8, Kars ve Ağrı'da 2, Erzurum'da 1, Ardahan'da ise sıfırın altında 1 derece olması öngörülüyor.

Öte yandan Ağrı'da iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeni ile 102 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler kapalı köy yollarının açılması için çalışma başlattı.

Ağrı Belediyesi ve Karayolları 123. Bölge Şefliği tarafından kentte sabah saatlerinde kar küreme ve tuzlama çalışması başlatıldı.

Kentteki soğuk hava nedeni ile çatılarda uzun sarkıtlar oluştu.

Kar yağışı nedeni ile beyaza bürünen kentte seyirlik görüntüler oluştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler