Gaz faturası ‘1’er 1’er’ yükseliyor ama..

Doğalgaza konut, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri abone gruplarında %1 zam yapıldı. ‘1’er 1’er’ yükselen gaz faturasının gariban vatandaşın belini de yavaş yavaş bükmesi BOTAŞ’ın çok da umurunda olmayabilir.  BOTAŞ’ın vatandaşa her ay kestiği faturalara karşılık vatandaşın da keseceği bir ceza faturası olacaktır… Ama bu fatura BOTAŞ’a değil de ülke ekonomisini yönetenlere olacaktır!

Ekleme: 02.03.2021 08:00:28 / Güncelleme: 02.03.2021 08:00:28 / Ekonomi
Destek için 

DOĞRUHABER / Hasan Işık

2021 yılına daha ilk gününden itibaren bir zam yağmuru altında girmiştik. 1 Ocak’ta doğalgaza konut, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri abone gruplarında yüzde 1 zam yapılmıştı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ)'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, aralıkta geçerli olan tarifeye göre yüzde 1 artışla 1000 metreküp doğalgaz için 1264 lira, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri için ise 1414 lira olarak belirlenmişti.

Aradan 2 ay geçti ve fiyat tarifelerinde konut, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri abone gruplarında tekrar yüzde 1 zam yapıldı.

BOTAŞ internet sitesinde, mart ayına ilişkin tarife tablosuna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, şubatta geçerli olan tarifeye göre yüzde 1 artışla 1000 metreküp doğalgaz için 1289 lira, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri için ise 1442 lira olarak belirlendi.

DOĞALGAZDA FİYAT TARİFELERİ AYLIK OLARAK HESAPLANIYOR AMA…

Tabii bu zam haberini veren ajanslar şu dipnotu mutlaka vurguluyorlar:

“Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor.”

Ne güzel!...

BOTAŞ gibi Türkiye’nin en çok kar elde eden dev firmasından da bu beklenirdi değil mi?

Yani aylık olarak fiyatlarını güncellenmese bu kadar kar nasıl yapılacak, değil mi?

Tabii bu güncelleme ile ‘1’er 1’er’ yükselen gaz faturasının gariban vatandaşın belini de yavaş yavaş bükmesi BOTAŞ’ın çok da umurunda olmayabilir.

BOTAŞ böyle her ay fiyatlarını güncelleyip karından taviz vermez, vatandaşın gözünün yaşına bakmazken; vatandaşın gün geçtikçe eriyen aylık gelirini aylık olarak güncellemesi mümkün değil.

Vatandaş "yahu bu ay şu şu ürünler zamlandı benimde maaşım güncellensin” diyemiyor.

Ama olsun, yeter ki BOTAŞ’ın karı azalmasın da vatandaş artık idare edecek, ne yapalım?!

Fakat alışverişe çıkarken 10 kuruşun hesabını yapan Anadolu insanı bu zamları görüyor.

Elbette BOTAŞ’ın vatandaşa her ay kestiği faturalara karşılık vatandaşın da keseceği bir ceza faturası olacaktır… Ama bu fatura BOTAŞ’a değil de ülke ekonomisini yönetenlere olacaktır!