Yüzde 80 engelliye nafaka zulmü SÜRESİZ NAFAKA SÜREKLİ MAĞDURİYET

Süresiz nafaka zulmünün en belirgin örneği geçtiğimiz günlerde yaşandı. Beyin kanaması sonucu felç geçiren ve vücudunun 80’inin kullanamayan Erhan Canbulak (50), tedavi için Erzurum’a giderken nafaka borcu yüzünden otobüsten indirildi. Canbulak’ın eşi Nida Hanım, çektiği videoyla yaşadıkları anları anlattı.

Ekleme: 25.02.2021 13:30:10 / Güncelleme: 25.02.2021 16:37:06 / Kadın Aile
Destek için 

DOĞRUHABER

Beyin kanaması sonucu yüzde 8 engelli kalan Erhan Canbulak, tedavisi için eşi Nida Canbulat ile birlikte Konya’dan Erzurum’a götürüldüğü sırada, bin 500 liralık nafaka borcunu ödemediği için hakkında çıkarılan arama kararı nedeniyle gözaltına alındı. Milyonlarca süresiz nafaka mağduru ise bu zulmün son bulması için hükümetin verdiği sözleri tutmasını bekliyor. 

“BATTANİYENİN ARASINDA NEZARETE GÖTÜRÜLDÜ”

Konya’da ikamet eden Canbulak çifti Erhan Canbulak’ın 9 ay önce geçirdiği beyin kanamasıyla sarsıldı. Hastanelerde tedai peşinde koşan aile, maddi imkansızlıklarla karşı karşıya kaldı. Canbulak bu arada yüzde 80 engelli rapor aldı ve işini bırakmak zorunda kaldı. İşsiz kalan ve maddi sorunlar yaşayan Erhan Canbulak, boşandığı eski eşinin nafakasını ödeyemedi. Eski eşi tarafından şikayet edilen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Canbulak, tedavi için Erzurum’a gittiği sırada yol kontörlüne takıldı. Kimliğini veren Canbulak, bin 500 liralık nafaka borcu olduğu için battaniyenin arasında taşınarak gözaltına alındı. Akşam saatlerinde ve havanın soğuk olmasına rağmen 2 gün boyunca Aksaray’daki bir karakolda gözaltında tutuldu. Canbulak, ancak nafaka borcunu ödeyerek serbest kalabildi.

“SAVCI OTOBÜSTEN İNDİRİLSİN EMRİ VERDİ”

Erhan Canbulak’ın eşi Nida Canbulak, sosyal medyada yayınladığı video ile duruma isyan etti. Nida Canbulak, “Eşim 9 ay önce beyin kanaması geçirdi. Vücudunun çoğu fonksiyonunu kullanamıyor, bilinci bile açık diyemeyiz şu an için. Konya Ereğli’de oturuyorduk, tedavisi için Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırmaya götürüyorduk. Yolculuk sırasında Aksaray yakınlarında kimlik kontrolüne takıldık. Komutana, eşimin, ilk eşinden nafakadan dolayı aratma emri olduğunu söyledim. Onlar da savcıya danıştılar, savcı kesinlikle otobüsten indirilmesi gerektiğini söyledi. Eşimi bir battaniye arasında gecenin o saatinde otobüsten indirdiler. Yanına refakatçi de istemediler. Bu nasıl sistem? Engelli bir kişinin nafakadan dolayı gecenin o saatinde o otobüsten indirilmesi çok acı bir durum. Bu sisteme isyan ediyorum. Benim eşimin yüzde 80 engeli var, o şekilde otobüsten indirilmesi çok acı bir şey." ifadelerini kullandı.

YOĞUN BAKIMDA SÜRESİZ NAFAKA ZULMÜ

Canbulak çiftinin yaşadığı acı verici olay akıllara yoğun bakımda dahi nafaka ödeme zorunda kalan Vedat A’nın durumunu getirdi. Yalova’da yaşayan Vedat A. 20 yıl önce boşandığı eşine yoğun bakımdayken dahi nafaka ödemek zorunda kalmıştı. Yoğun bakımda eşinin tedavisiyle ilgilenen Yeşim A., kocasının sağlık sorunlarından dolayı bir yandan eşiyle ilgileniyor diğer yandan eşinin 20 yıl önce boşandığı eski karısına nafakasını ödemek için çalışıyordu. Yeşim A. Gazetemize yaptığı açıklamada bu zulmün son bulması çağrısında bulunmuştu.

İlgili Haberler