Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi'nde Kültür, İstiridye, Şitaki ve Reishi mantarları konusunda kültürleştirme çalışması yapılarak sera ortamında yetişmeleri sağlandı. Bu sayede mantarlar hem yemeklerde hem de tıbbi alanlarda kullanılabiliyor. Mantarların kilosu 20 lira ile 4 bin lira arasında değişiyor. Açılan mantar yetiştiriciliği kursları sayesinde mantar yetiştirmek isteyenlere eğitim veriliyor.
"FİYATLAR DAHA DA ARTABİLİR"
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, Tıbbi mantarlar içinde en popüler olanının 'Reishi mantarı' olduğunu bu mantarın Uzak Doğu'da bilinen ve ülkemizde yavaş yavaş yaygınlaştığını söyledi.
Reishi mantarının yemeklik olmadığının altını çizen Kaya bu mantarın sert ve odunsu bir yapısının olduğunu, tıbbi amaçlarla kullanıldığını ancak çayının yapılıp içilebildiğini belirtti