Batman’da çiftçilere sera naylonu desteği

Batman İl Özel İdaresi tarafından çiftçilere örtü altı tarım için hibe edilen sera naylonu için kura çekim töreni düzenlendi.

Ekleme: 24.02.2021 12:09:54 / Güncelleme: 24.02.2021 12:11:02 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne sera naylonu desteği için yapılan başvuru sayısının fazla olmasından dolayı destek verilecek 30 çiftçi kura sonucu belirlendi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen törene; Vali Hulusi Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, Balpınar Belde Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, kurum müdürleri ve Balpınar beldesi, Yeniköy, Zorköy ile Segirka köylerinden çok sayıda çiftçi katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün'ün açılış konuşmasının ardından çiftçilere hitap eden Vali Hulusi Şahin, Ilısu Barajı havzasında herhangi bir faaliyetin (sera dahil) yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Vali Şahin, “Suyun yükselmesi ve düşmesi dönemseldir. Orada yapacağınız her faaliyet bu değişimlerden zarar görür. Özelikle sera gibi maliyetli yapıların kurulmasından uzak duralım. Bunun dışındaki alanlarda yapacağınız seracılık faaliyetlerinde imkanlar ölçüsünde desteklerimiz devam edecek.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Şahin’in katılımı ile kura işlemi gerçekleştirilerek, sera naylonu hibe edilecek çiftçiler belirlendi.(İLKHA)