İnce ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Özaydın, ziyarette üniversite ve sektör iş birliğine vurgu yaptı.
Gaziantep’in ayakkabı terlik sektörünün istihdam açısından kentin dinamiği konumunda olduğunu belirten Özaydın, ayakkabı ve terlik imalatçılarına şehre verdikleri bu büyük hizmetten dolayı teşekkür etti.
“Kalifiye personel yetiştiriyoruz”
Özaydın, “Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulumuz Ayakkabı Tasarım ve Üretim Programının kurulmasında ve sonrasında programa ve öğrencilere verdikleri destekler göz ardı edilemez. Üniversite olarak biz de sektörün ihtiyacına yönelik kalifiye personel yetiştiriyoruz ve yetiştirmeye devam edeceğiz. Diğer taraftan üniversitemiz akademik personellerimiz ile sektörün ihtiyaçlarını analiz ederek gerekli adımları atmakta kararlıyız. Bunun en iyi örneği bölgeye hizmet eden Ayakkabı Test Laboratuvarıdır. Laboratuvarımız vasıtasıyla ayakkabı sektörümüz analizlerini hızlı bir şekilde yaptırarak, imalatlarına kısa sürede başlamaktadır.” dedi.
“Uzman personellerimizle desteğe hazırız”
Gaziantep Üniversitesi olarak Ayakkabı Test Laboratuvarında sadece kimyasal analizleri değil fiziksel analizlerini yapmak için gerekli çalışmaları başlattıklarını belirten Özaydın, “Sektörümüze hayırlı ve yararlı olacaktır. Bundan sonraki süreçlerde de her türlü ikili iş birliklerine hazır olduğumuzu belirmek isterim. Yeter ki sektörümüz canlı olsun, teknolojiyi takip edebilsin. Temel amacımız ülkemize hizmet edecek projeler geliştirmek.” diye konuştu.
Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce de Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu ile çok güzel projelere imza attıklarını belirtti.
Ayakkabı Tasarım ve Üretim Programına kayıtlı olan öğrencilere her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edecekleri belirten İnce, bölüm hocalarıyla 2012 yılından beri çok uyumlu hareket ettiklerini, bu uyumun meyvelerini gördüklerini ifade ederek, üniversite ve sektör iş birliğinde ayakkabıcılık sektörü olarak model olma yolunda olduklarını vurguladı. (İLKHA)