Şanlıurfa'da Regaib Kandili dualarla ihya edildi

Şanlıurfa'da, Regaib Kandili münasebetiyle tarihi Balıklıgöl Dergâh Camii'nde program düzenlendi.

Ekleme: 18.02.2021 22:50:30 / Güncelleme: 18.02.2021 22:51:32 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Üç ayların müjdeleyicisi olarak kabul edilen "Regaib Kandili"  Şanlıurfa'da Coronavirus tedbirleri kapsamında yapılan programla ihya edildi.

Akşam namazından sonra camiye gelen halk, sosyal mesafe kuralına uygun olarak camide yatsı namazını kıldıktan sonra topluca dua etti.

Yatsı namazının ardından Mevlid-i Şerif okunarak, ilahiler okundu.

Regaib Kandili programının ardından Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Dobur ve halk, İLKHA'ya konuştu.

"Bir yıldır camilerimizde doğru düzgün programlar ve etkinlikler yapamadık"

İslam âleminin Regaib Kandilini tebrik eden Dobur, "Tam bir yıldır bu salgın hastalık, bizim ülkemizin üzerindedir. Bir yıldır camilerimizde doğru düzgün programlar ve etkinlikler yapamadık. Doya doya vaazlar veremedik. İnşallah virüs çok uzun sürmez düşüncesi ve duasındayız. İslam aleminin Regaib Kandili'ni tebrik ediyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. İnşallah içinde bulunduğunuz hastalık başta olmak üzere bütün sıkıntılarımızın gitmesine ve giderilmesine vesile olur. İnşallah, gelecek günlerde, yaşayacağımız diğer kandillerimizde,  daha huzurlu ve daha rahat bir kandil yaşarız." ifadelerini kullandı.

Virüsün olması İslam âlemi için üzüntü verici olduğunu belirten Mustafa İnce, "İbadetlerde ve mübarek gecelerde bir kopukluk oldu. İnşallah Rabbimiz bize merhamet eder ve bir an önce Coronavirus'ten Ümmet-i Muhammed'i kurtarır. Diğer kandillerde Ümmet daha çok birbiriyle kaynaşır, şükür eder ve zikreder. Rabb'im bu üç ayları daha faziletli kılsın inşallah. İslam düşmanlarını perişan etsin inşallah. Ümmetin daha şuurlu ve ferasetli yaşam düşünmesi gerekir. Yaşananlardan bir ders çıkarmamız gerekir. Önceki kandillerde Dergâh Camisi komple dolardı. Coronavirus musibetinden dolayı bazı vatandaşlarımız kendi evinde ibadet yapıyor. Üzücü bir olay, Rabbim inşallah bize merhamet eder. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler