Uluslararası Af Örgütü Suudi rejimine Hudari’yi bırakma çağrısı yaptı

Uluslararası Af Örgütü, Suudi rejimi Kralı Selman Bin Abdülaziz’e açık bir mektup yazarak 83 yaşındaki HAMAS yetkilisi Filistinli Dr. Muhammed el Hudari’nin serbest bırakılmasını istedi.

Ekleme: 18.02.2021 11:40:14 / Güncelleme: 18.02.2021 13:21:11 / Dünya
Destek için 

Mektupta, 4 Nisan 2019 tarihinde oğlu Dr. Hani el Hudari ile birlikte keyfi bir şekilde tutuklanan Filistinli Dr. Muhammed Hudari’nin prostat kanseri dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunları ile boğuştuğu ve kötü cezaevi koşullarından dolayı sağlığının daha da bozulduğuna dikkat çekildi.

Af Örgütü, Hudari'nin sağ elini hiç kullanamadığını ve temel ihtiyaçlarını ancak oğlunun yardımıyla karşılayabildiğini dile getirdi.

Hudari’nin tutuklandıktan bir yıl sonra 68 kişi ile birlikte HAMAS üyesi olduğu gerekçesiyle mahkemeye çıkarıldığını vurgulayan Af Örgütü, mahkeme sürecinin çeşitli hak ihlallerinden dolayı şaibeli hale geldiğini belirtti.

Mektubun sonunda doğrudan Kral Selman’a seslenen Af Örgütü, “Biz, Dr. Muhammed Hudari ve oğluna yöneltilen mesnetsiz suçlamaların düşürülmesi ve bu insanların serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Bu sağlanıncaya kadar, bu iki insanın avukata ulaşma hakları sağlanmalıdır. Coronavirus salgını da göz önünde bulundurularak, tedavisinin yapılabilmesi için acil olarak Muhammed Hudari’nin hastaneye sevk edilmesini talep ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Suudi rejiminden konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Suudi Arabistan güvenlik güçleri, yıllardır Cidde'de yaşayan Hamas yöneticisi Muhammed el-Hudari'yi 4 Nisan 2019'da gözaltına almıştı.

Hudari'nin 2 yıl Suudi Arabistan ile ilişkilerden sorumlu yetkili olduğu ve hareket içinde de üst düzey görevler üstlendiğini açıklayan HAMAS, büyük oğlu Hani'nin de "herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin" gözaltına alındığını kaydetmişti.

HAMAS, Hudari ile oğluna yönelik bu tavrın, Suudi Arabistan'da yaşayan birçok Filistinliye karşı uygulanan kampanyanın bir parçası olduğuna dikkati çekmişti. (İLKHA)



İlgili Haberler