Maddi sıkıntılardan ötürü gençlerin evlenemediğini belirten Cihan, başlık parası, fazla altın istenmesi, israfa kaçacak derecede çeyiz talep edilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.
İslam dışı geleneklerle gençlerin önünün kesilmemesi gerektiğini söyleyen Cihan, İslam’ın evlilik müessesesini emrettiğini, İslami evliliklerin yaygınlaşmaması durumunda ahlaksızlığın artacağını ifade etti.
Ahlaksız projelere de tepki gösteren Cihan, yetkililerin bu tür ifsat edici projelere engel olması gerektiğini belirtti.
"İslam dini demir bir yüzüğü bile mehir olabileceğini kabul etmiştir"
Toplum ailelerden, ailede anne, baba, çocuklar ve daha geniş manasıyla akrabalardan teşekkül eder diyen Cihan Şöyle konuştu:
"Aile saadetinin temeli İslami ahlakın teessüsü nikâh ile başlar. Sağlam bir yuva kurulmanın ilk şartı, imanda, fikirde, kıyafette, Ahlak ve terbiyede, İslami yaşayışı, kendisine rehber edinmiş eşlerin seçilmesidir. Genç evlilik teşvik edilmelidir. İslam toplumunun temeli iffetli, hayâ sahibi aile hayatına dayanır. Kadın, erkek birlikteliğinin temel şartı nikâhtır. Peygamberimiz "Deyyus cennete giremez." buyurmuştur. Deyyus namusunu kıskanmayan kimsedir. İyi kadını dünyanın güzel nimeti sayan İslam Peygamberi şöyle buyuruyor. "Dünya bir geçimden ibarettir. Şu geçim dünyasının en güzel nimeti kadındır" Kadın İlahi bir emanettir. İslam dini demir bir yüzüğü bile Mehir olabileceğini kabul etmiştir."
"Maddi külfetten dolayı gençler evlenemiyor"
"Bugün İslam coğrafyasında, başlık parası erkek tarafına yıkılan kötü bir gelenektir" diyen Cihan, "Aşırı derede çeyiz adı altında alınan yatak odaları, koltuk takımları, beyaz eşyalar, kiralanan düğün salonları, fazla altın alımları, aşırı israflar gençlerin evlenmelerine engel teşkil ederken, gençlerin yuva kurmalarını zorlaştırıyor. Toplumumuz da binlerce gencimiz maddi durum yetersizliği ve altın fiyatlarının yüksek olması sebebiyle ziynet eşyası alma ve evlenme imkânı bulamamaktadır. Evlilikler her geçen gün azalırken, boşanmalar hızla artmaktadır. Ülkemizde evlilik yaşı 28 yaşı geçmiştir." İfadelerini kullandı.
"Allah, adının anılmadığı yerlere Rahmet yağmaz"
Başlık parası ve aşırı çeyiz alma cahiliye devrindeki gayri Müslimlerin âdeti olduğunu söyleyen Cihan, konuşmasına şöyle davam etti:
Romalıların, Atinalıların, Mısırlıların, Yahudilerin ve İslamiyet öncesi gayri Müslimlerin adetlerinden bize geçen İslam dininin Kabul etmediği, İnsanın onurunu ayaklar altına alan İslam dışı cahiliye geleneğidir. Gençlerimiz mutlu yuva istemeli çok altın değil. Evlilik müessesesi kurulurken dans salonlarında, cazlı, sazlı, erkek-kadın karışık düğünler yapılıyor. Gençlerimiz dışarıdan ithal edilen Hristiyan âleminin örf ve adetleri ile yaşıyorlar. Lanetli kimselerin yaşadığı mekânlara lanet yağıyor. Zina, yapılan yere, içki içilen yere, Allah’ın adının anılmadığı yerlere Rahmet yağmaz.
"Ahlaksız ve cinsiyetsiz projeler derhal iptal edilmeli"
İnsanlığın kurtuluşu ve hayat rehberi olan Kur’an-ı Kerim, ailenin korunması gerektiğini, bu görevin hem devletin, hem de halkın görevi olduğunu ifade eden Cihan, "Cinayetleri, ahlaksızlığı engellemek, Cinsi sapıklık ve savunuculuğu yasaklanmalıdır. İnsan fıtratına ve aile hayatına aykırı toplumsal cinsiyet ve eşcinselliği eden teşvik yayınlar durdurulmalıdır. Ailesiz, yuvasız, ahlaksız ve cinsiyetsiz projeler derhal iptal edilmelidir. Aile müessesesini dejenere eden, Müslümanların yönünü, ahlakını ve faziletini yıkmak için faaliyet gösteren gayri İslami, siyonizm’in ürünü, ithal yayın organları, sosyal medya kuruluşları, teşkilatlar, kuruluşlar, vakıf ve dernekler, Müslümanların mukaddes değerlerini karanlık bir hayat çukuruna atanlar, moda adı altında mümin analarının kıyafetini Garp' tan israil ve Avrupa’dan idare etmek isteyen Allah’ın düşmanlarına karşı Cihat etmek bütün Müslümanların ortak görevidir." dedi.
"Fakir gençlere yardım elli uzatmalı"
Cihan, "Yirmi birinci asrın firavunları bütün vasıtalarıyla, Allah’ın dini ile savaşıyorlar. Onlar Müslüman gençleri İslam’dan, Kur’an’dan uzaklaştırmak adına medyalarıyla, plajlarıyla, balaylarıyla TV. Programlarıyla kanun ve sistemleri ile saptırmak için uğraşırken, gaddar ve merhametsiz, elleri sıkı zalim zenginler gaflet uykusundan uyanmalıdırlar. Kanaat önderleri, Ulema ve ümera makamında olan kişiler, fakir gençlere yardım ellerini uzatmalı, Zekâtların vermelidirler." Şeklinde konuştu.
"Başlık parası ve çeyiz, toplumsal bir sorun haline geldi"
Devletin gençlere sahip çıkmasını gerektiğini söyleyen Cihan, son olarak şunları söyledi, "Küçümsemeyecek kadar tehlikeli bir hal almış alan inançsızlık, Ahlaksızlık, madde bağımlılığı karşısında duyarlı devlet adamları gençlerimize sahip çıkmalıdırlar. Aksi halde ellerinde imkân olup, susan yöneticiler, kanaat önderleri ve Âlimler en ağır İlahi cezaya layık olurlar. Toplumsal bir sorun haline gelen, başlık parası, fazla altın ve aşırı çeyiz gibi hassas konulara başta yöneticilerimiz olmak üzere kanaat önderleri, STK’ler ve İlim erbabı şahsiyetlerin gençlerimize sahip çıkmalarını ve elbirliği ile bu kötü örf ve adetleri kaldıracaklarını temenni ediyorum." dedi.(İLKHA)