Akustik Panel Ne İşe Yarar? Ne Demektir?

İlandır...

Ekleme: 15.02.2021 11:11:16 / Güncelleme: 15.02.2021 11:11:20 / Tanıtım
Destek için 

Günümüzde birbirinden farklı alanlarda kullanımı mevcut olan akustik paneller, birbirlerinden farklı malzemelerde üretilen ürünlerdir. Son drece basit bir montaja sahip olmasıyla beraber kaliteli üretimleriyle beraber ortamın mevcut sesinin farklı frekanslarda sahip olmasını sağlayan, ses dalgalarının tavan ve duvar yüzeylerine çarpması sonucunda rezonansa girmesine karşı önleyici bir faktördür. Bu sayede ses, daha net bir şekilde ortamda duyulurken aynı zamanda ortamın dekoratif olarak da farklılık kazanmasını sağlayan şey akustik panellerdir.

Pek çok farklı malzemelerden üretimi olsa da aslında temelde iki farklı çeşidi bulunur. Ahşap ve kumaş kaplı olan bu akustik panel modellerinde çok fazla özellik bulunur. Ortamın akustik bir ses dalgasına sahip olmasını sağladığı gibi, iç yapılarda kullanılan akustik panellerin neredeyse tamamında da yangın dayanımı mevcuttur. Bu dayanıklılık sayesinde de herhangi bir tehlikeye karşı korunma sağlar.

Ayrıca bulunduğu ortama karşılık da ses yalıtımı özelliği gibi özellikleriyle beraber, iletişim kurulması gerektiği takdirde bu ortamda kullanımı sayesinde ses iletişim kalitesinin de en üst seviyelerde olması noktasında da başarılıdır. Akustik konforun daha da iyi olması noktasında başarılı panellerin yapıldığı bu ürünlerde, gerilmiş kumaşlar ve bağımsız monte edilebilir nesneler sayesinde de tasarım – gelişim kazandırılır.

Birbirinden farklı alanlarda yaygın bir kullanımı olan akustik paneller, günümüzde kongre merkezlerinden tutun da konser alanlarında, sinema salonlarında, çeşitli spor stadyumu ve tiyatro gibi geniş alanlarda, alışveriş merkezi gibi yerlerde, birçok düğün salonu türü ve çok amaçlı mekanlar olmak üzere birbirinden farklı, sesin yüksek noktada çıktığı alanların tamamında sadece ses akustik çevirmesi için değil aynı zamanda ses yalıtımı için de kullanılır.

Akustik Panel Nasıl Yapılır?

Herhangi bir şekilde en iyi materyale ulaşabilmek için tam olarak ne olduğunu bilmek gereklidir. Bu anlamda akustik panel nedir? Diye soruşturduğunuzda da, en üst seviyede akustik malzemesinin kalitesi olarak açık hücre gözeneklerini yanmaz şekilde doldurulduğu ürünlerle hazırlanılması gerektiğini bilmek gerekir. Böylelikle sadece kalite değil aynı zamanda da güvenliğinin arttırılmış olduğu biçimde akustik panellerin tercihi sağlanmış olacaktır.

Her ortamda ses ihtiyacı farklıdır. Rock konserlerinde ortalama desibel 120’dir ve buna benzer şekilde de günümüz şartlarında ev ortamındaki ses desibeline göre seçimlerinizi yapabilirsiniz. Fakat ortalama 95 – 110 yoğunluktaki yüksek desibel seslere karşı akustik seviyesi sağlayan en iyi malzemelerden üretilmesi gerektiği gibi, arayışlarınız noktasında da bu ve benzer seçimlerinizi yapabilirsiniz.

Açık hücre gözeneğine sahip birçok köpük panellerde bulunur. Fakat diğer panellere göre çoğu zaman bu panellerde istenen verimler alınamayacaktır. Bu nedenle maksimum akustik kalitesini sağlayacak olan, evinizde alerjik bir reaksiyona sebebiyet vermeyecek şekilde tercihlerinizi kirletici ve çevreci olmayacağınız nitelikte ürünlerden yana yapmaya çalışmanız tavsiye edilir. Böylece ve iş yerlerine uygun şekilde ses yalıtımı için, akustik bir tercih için akustik panel ürünlerinden de faydalanabilirsiniz.