Eğitimci Murat Kılınç vefatının yıl dönümünde kabri başında anıldı

Geçtiğimiz yıl vefat eden Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkan Yardımcısı ve Kızılay Batman Şubesi Sekreteri Murat Kılınç, kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Ekleme: 12.02.2021 17:25:29 / Güncelleme: 12.02.2021 17:26:50 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Asri Mezarlığında düzenlenen törene; sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kılınç'ın ailesi, mesai arkadaşları ve sevenleri katıldı. Anma töreninde Kur’an-ı Kerim tilaveti okunup dualar edildi.

İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Mehmet Ali Altun, anma töreninde yaptığı konuşmada, Murat Kılınç ile ilgili şunları dile getirdi: “Allah’ım bizler şahidiz ki Murat kardeşimiz senin dinine aşık olan biriydi. Senin dostlarının dostuydu. Murat kardeşimiz İslam dininin hizmetkarıydı. Allah’ım sen onu Salihlerden eyle, mekanını cennet eyle, şehitlerle onu haşret. Allah’ım Murat kardeşimiz gibi bizim de canımızı iman üzerine al.”

“Ondan çok memnunduk”

Anma programına katılan Murat Kılınç hocanın mesai arkadaşı Mehmet Şirin Turan, duygularını dile getirerek, “Murat kardeşimizle birlikte milli eğitim camiasında yıllarca çalıştık. Kendisinden çok memnunduk, Allah ondan razı olsun. Bugün vefatının yıl dönümüydü, kabri başında andık. Allah gani gani rahmet eylesin.” diye konuştu.

“Ömrü boyunca Peygamberimizin önemli hadisini düstur edindi”

Murat Kılınç’ın yakın arkadaşı Veysi Güney, “Rahmetli Murat hocanın vefatının sene-i devresinden dolayı buradayız. Hakikaten üzgünüz. Rabbim kendisine rahmet etsin. İnşallah güzel bir hayat yaşadı ve güzel bir ölümle de vefat etti. Kısa hayatında bereketli bir ömür yaşadı. Allah Resulü’nün bir hadisi var. ‘İnsanlara en faydalı olanınız en hayırlı olanınızdır.’ inşallah o da ömrü boyunca bu hadisi düstur edindi ve ömrü boyunca bu şekilde yaşadı. Biz arkadaşları olarak ondan çok razıydı, inşallah Rabbimde ondan razıdır.” dedi.

“İnsanları birleştirici bir özelliği vardı”

Hala Murat hocanın özlemini çektiklerini vurgulayan mesai arkadaşlarından Ömer Zengin ise şunları söyledi: “Milli eğitimden arkadaşımızdır. Herkesin sevdiği, saydığı, insanları birleştirici bir özelliği vardı. Aramızdan erken zamanda ayrıldı, onun acısını yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra kurumda bıraktığı izler birleştirici olacaktır. Hala onun özlemini çekiyoruz.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler