BOĞAZİÇİ’NDE “GEZİ” TURU!

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'ya yönelik başlatılan protesto gösterilerinin, yeni bir “Gezi Parkı” vakıasına dönüştürme girişimleri sürüyor. Sapkın protestocuların, Kâbe fotoğrafını yere atarak kutsala büyük hadsizlik yapması, Müslüman öğrencileri fişleyerek tehdit etmesi; meselenin rektör atamasından ziyade İslam’a düşmanlık olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Üniversite içerisinde ve dışında protesto gösterileri düzenleyen eylemcilerin yoğunluklu olarak sapkınlardan oluşması ve CHP ile türevlerinin destek vermesi ise şaşırtmadı.

Ekleme: 04.02.2021 07:02:30 / Güncelleme: 04.02.2021 07:37:18 / manşetler
Destek için 

HABER MERKEZİ

Prof. Dr. Melih Bulu'nun, 2 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına yönelik başlatılan protesto eylemleri yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Yeni bir “Gezi Ruhu” yakalamaya çalışan belli gruplar provokasyonlarla toplumu germeye çalışıyor. Seçimlerle başa gelme umudunu kaybetmiş belli çevreler kaos oluşturmaya çalışarak vandallığa başvuruyor. Hatırlanacağı üzere 27 Mayıs 2013 yılında, Gezi Parkı'nda Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında ağaçların başka yere taşınacağı gerekçesiyle bir grup tarafından başlatılan eylem, ülke geneline yayılarak o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti hedef almıştı. Provokasyonlarla tırmandırılan eylemler birçok kişinin hayatını kaybetmesine, 1,4 milyar dolar da maddi zararın yaşanmasına neden olmuştu.

Yıl 2021. Muhalifler bugün de Boğaziçi Üniversite’sine atanan Prof. Dr. Melih Bulu’yu protesto ederek yeni bir ‘Gezi’yi inşa etmeye çalışıyor. Gezi eylemlerinde olduğu gibi bugün yine dış basın gelişmeleri provoke edercesine servis etmekte ve yine o gün olduğu gibi sanat camiası bu eylemleri desteklemekte. Gezi ile birçok benzerlik gösteren bu eylemler profesyonel bir organizasyonla daha da tırmandırılıyor.

Müslümanların kutsallarına bile toplumu germe amacıyla saldırı gerçekleştirildi. Kabe-i Muazzama fotoğrafı yere serilerek provokasyona davetiye çıkarıldı.

Ahlaksız LGBT’lilerin yaptığı bu çirkin eylemle tansiyon daha da yükseldi.

REKTÖR BULU’DAN SAPKINLARA DESTEK

Olayların odağındaki rektör Bulu göstericilere şirin görünmek için, bir gazeteciye verdiği röportajda sapkın LGBT’lilerin haklarına saygı duyduğunu açıkça ifade etti. Bulu, "Benim LGBT bireylere yönelik asla bir tepkim söz konusu değil. Ben de LGBT bireylerin haklarını ve özgürlüklerini savunan bir insanım.” diyerek sapkınlara destek çıktı.

İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINAN 105 ŞÜPHELİDEN 76'SI SERBEST BIRAKILDI

Birçok yerde gösteriler yasaklanmasına rağmen sokaklarda hareketlilik devam ediyor. İstanbul Valiliği, Kadıköy'de düzenlenen son yasadışı toplanmada yakalanan 94 şüphelinin 29’u hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları ile gözaltı işlemi uygulandığı, 65'inin ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesinde 1 Şubat’ta yapılan yasadışı gösterilerde Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlarıyla gözaltına alınan, dün yapılan savcılık sorgusunun ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen E.D.A, A.D.A, M.H, U.B.Ç, V.Ç.A, H.Y, H.S, G.T, R.D, R.Ö ve A.Ö isimli şahıslar hakkında, çıkarıldıkları 2. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol (ev hapsi) tedbiri uygulandığı belirtildi.

Açıklamada, 2 Şubat’ta çeşitli grup ve sivil toplum kuruluşlarının sosyal medya hesaplarından Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanma çağrıları yaptıkları, akşam saatlerinde bir grup göstericinin toplandığının tespit edildiği kaydedildi. Açıklamada, "Bu eyleme katılmak üzere Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerimizde toplanan ve yapılan bütün uyarılara karşı direnerek mukavemette bulunan 11 şüpheli, Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları ile gözaltına alınmış ve haklarında idari yaptırım kararı uygulanarak serbest bırakılmıştır. Gözaltında bulunan 29 şüphelinin işlemleri devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Önceki gün gerçekleştirilen izinsiz eylemlerde de Rektörlük binasının ablukaya alınması nedeniyle 159 şüpheli göz altına alınmıştı. Yapılan incelemelerde bu şüphelilerden 102’sinin Boğaziçi Üniversitesinde okumadığı ortaya çıkmıştı. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü girişinde 1 Şubat 2021 Pazartesi günü yapılan izinsiz gösteriler sırasında Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğümüzce gözaltına alınan 108 şüpheliden 7'sinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu, 101 şüphelinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmadığı, 15 şüphelinin de üniversite düzeyinde eğitim görmediği tespit edilmiştir.” İfadelerine yer verilmişti.

KADIKÖY'DE 2 VATANDAŞ DARP EDİLDİ

Kadıköy'de, Boğaziçi Üniversitesine Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör atanmasını protesto eden göstericilerin arasında kalan 2 kişinin darp edilmesine ilişkin 1 şüpheli gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Kadıköy'deki olaylar sırasında bazı göstericiler tarafından darp edildiği belirtilen M.C.A. ve B.G., Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Polis, olaya ilişkin göstericilerin aralarında bulunan H.D.'yi yakaladı. Gözaltına alınan şüpheli H.D. İskele Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Olayda yaralanan B.G. ve M.C.A. polis ekiplerince Haydarpaşa Numune Hastanesine kaldırıldı. Yaralananların hayati tehlikesinin bulunmadığı, hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

ANKARA'DA 69 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara'da Boğaziçi Üniversitesindeki olaylara destek için izinsiz gösteri yapan gruba müdahale eden güvenlik güçleri, 69 kişiyi gözaltına aldı. Alınan bilgiye göre, Kızılay Meydanı'nda bir araya gelen ve yürüyüş yapmak isteyen gruptakilere polis ekipleri, dağılmaları uyarısında bulundu. Bu sırada güvenlik güçleri ile göstericiler arasında arbede çıktı. Kovalamaca sırasında eylemcilerin bir kısmı TİP Genel Merkezi'ne girdi. Arbede sırasında gözaltına alınan 69 kişi, polis merkezine götürüldü.

BİR POLİSİN KOLU KIRILDI

Ankara'da izinsiz gösteriler sırasında bir polisin kolunun kırıldığı duyuruldu. Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesindeki olayları protesto etmek amacıyla Kızılay'da toplanmaya çalışan marjinal grupların Ziya Gökalp Caddesi'nde görevli personele fiziki saldırıda bulunmaları ve tüm uyarılara rağmen eylemlerinde ısrar etmeleri üzerine 69 kişinin gözaltına alındığı" belirtildi. Açıklamada, "yaya ve araç trafiğinin aksaması nedeniyle çevreden geçen vatandaşlar ve eylemciler arasında yer yer fiziki müdahaleye varan tartışmaların da yaşandığı yasa dışı eylem esnasında 1 polisin kolunun kırıldığı, 4 polisin de çeşitli yerlerinden yaralandığı" bildirildi.