Kemalist Hurafeler!

Geçmişten bugüne “Kemalizm’in bir inanca dönüştüğü” konusu konuşulup duruluyor.

Ekleme: 03.02.2021 18:38:26 / Güncelleme: 03.02.2021 18:48:51 / Güncel
Destek için 

Yusuf Can – Haber Yorum

Kemalistler, zinhar bunun bir inanç olmadığını ancak “Kemalizm’in bir ideoloji” olduğunu bağırıp çağırıyorlar.

Onlar her ne kadar bunu deseler de 150 yılı bulan bu İttihatçı zihniyetin din karşıtlığında büyüttükleri alan onlar için KUTSAL bir sahaya dönüşmüş ve bunu dokunulmaz bir nas gibi görmeye-göstermeye başlamışlar.

Günümüzün Kemalistlerinin inanç ritüelleri; modern tapınaklar inşa etmenin yanı sıra sabah İslam’a ve Müslümanlara olabildiğince saldırmakla başlıyor akşam küfür ve hakaretlerle son buluyor.

“İnanç karşıtını doğurur” demişler.

İslam inancına bir karşıtlık olduğunu hiç gizlemeyen bu kesimlerin de inancını hal hareketlerinden öğrenmiş oluyoruz.

LAİKLİK şiarıyla nefes alıp veren bu güruhun laiklik anlayışı da nev-i şahsına münhasır. Yani Türkiye’nin Kemalistlerine has bir Laiklik anlayışları var.

Bu konuda o kadar ileri gittiler ki Laiklik adına (1908-1960-1980 ve 1996’da) defalarca “Laiklik elden gidiyor” diyerek darbe yaptılar.

Yeminli Laik-Kemalist Ayşenur Aslan’ın ekranlardan heyecanla yaptığı açıklama yeni Anayasa konusu dahil Boğaziçi Üniversitesindeki olayların da Laikliğe getirileceğini gösteriyor.

Sonuçta Laiklik ve Kemalizm bu zihniyetin dini imanı olmuş.

Ayşenur Arslan, Halk TV'de Medya Mahallesi programında yeni anayasa tartışmalarına ilişkin konuşurken şu ifadeleri kullanıyor: "Ben gelişmeleri çok kritik gördüğüm için bugün heyecanlı konuşabilirim bağışlasın herkes. Benim bu söylediklerime karşı biz de inanç özgürlüklerinden yanayız denilmesin istiyorum. Neden? Zaten artık öyle olduğunu biliyoruz. Laiklik sözcüğünü günde 100 kere söylememiz lazım. Çünkü unutuluyor. Laiklik, laiklik, laiklik! Beyefendilerin arzu ettiği bu. Şimdi diyorlar ki bir kesime; laiklik şimdi kaldırılacak ya da yok edilecek." 

A. Aslan’ın itiraf gibi bu açıklamasından sonra Kemalizm’in/Laikliğin bir inanç olarak kabul edildiği rahatlıkla söylenebilir.

Baksanıza günlük vird ve zikir olayını da halletmişler.

Diğerleri de A. Aslan kadar cesur olsa kim bilir ne itiraflar ne tür ayinler ortaya çıkar.

Laik Kemalist zihniyet yıllarca dindar insanların ibadetleriyle alay edip durdular şimdi kendileri icat ettikleri batıl inançları için yeni yeni ibadet ritüelleri ortaya koyuyorlar.

Allah akıl fikir versin.