Numan Kurtulmuş: Üniversite üzerinden sözleri veya siyasetleri yarıştırmayacağız

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Üniversite üzerinden sözleri veya siyasetleri yarıştırmayacağız. Üniversitelerde yarıştıracağımız şey; bilim insanlarının, öğrencilerin, çalışma gruplarının ortaya koymuş olduğu bilimsel performanstır." dedi.

Ekleme: 03.02.2021 12:33:28 / Güncelleme: 03.02.2021 12:33:28 / Güncel
Destek için 

Üniversitelerin fikirlerin tartışıldığı, bilimsel yarışmaların yapıldığı bir kurum olduğuna işaret eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Üniversitelerin kavgayla, gürültüyle, çatışmayla, tartışmayla, gerilimle, birtakım siyasal çekişmelerle anılmasını ve bir şekilde üniversite hayatının bu anlamda lekelenmesini asla tasvip etmeyiz. Üniversite üzerinden sözleri veya siyasetleri yarıştırmayacağız. Üniversitelerde yarıştıracağımız şey; bilim insanlarının, öğrencilerin, çalışma gruplarının ortaya koymuş olduğu üstün bilimsel performanstır. Gönlümüz arzu eder ki Türkiye bu istikamette ilerleyecektir. Gelişmiş ülkelerde sanayinin, yüksek teknolojilerinin gelişmesi, toplumsal hayattaki gelişmeler ile üniversitelerin gelişmesi eşzamanlı olarak devam eder. Türkiye'nin saygın üniversitelerinden birisinin her gün gösterilerle, birtakım tartışma ve provokasyonlarla anılmasının doğru olmadığını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Üniversiteler bilim ve fikirlerin tartışıldığı yerlerdir, insanların makaleleri, çalışmaları, projeleri, tezleri, görüşleriyle birbirleriyle yarıştığı yerlerdir. Bu hale getirmekte hepimizin vazifesidir. Üniversiteleri bazılarının kirli siyasetleriyle, kullandıkları zehirli dilleriyle kirletmelerine, meşgul etmelerine Türkiye'nin takati, kaybedecek vakti de yoktur. Üniversitelerimizin tamamının çok daha ileriye gitmesi için mücadele etmemiz gerekiyor."