HABER MERKEZİ
SMA TİP 1
Herhangi bir destek alınmadan oturulamaz ve kafatasının kontrolü epey zordur. Hastalık doğuştan gelir, hasta rahatça fark edilebilecek oranda gevşektir. Hasta çok ciddi solunum zorluğu çekmektedir ve bir destek sağlanmadığı sürece yaşamını yitirebilir. (Allah korusun)
SMA TİP 2
SMA TİP 1’ den farklı olarak bu evrede kafatası kontrol edilir. Destek alınmadan oturulabilir. SMA TİP 2 evresinde hasta, yatar vaziyetteyken oturur vaziyete geçemez. Uzmanlar SMA TİP 2’nin 4 evre içerisinde orta ağırlıklı olan tip olduğunu belirlemişlerdir. Bu hastalık ilkin hasta 18 aylık olmadan önce başlamaktadır.
SMA TİP 3
Bu hastalık en az ciddi olan hastalıktır diyebiliriz. Hastalık, hasta 18 aylığı geçtikten sonra başlamaktadır. SMA TİP 3 hastalarının yürüme hareketlerin gerçekleştirmelerinde bir kusurları olmasa da kas hususunda zayıflıkları olduğu bilinen bir gerçektir. Bu hastalığa sahip hastalar, çokça düşer, bir merdivenden yukarı çıkarken veyahut çömeldikten sonra kalkarken zorlanma yaşarlar. Hastaların bacakları güçsüzdür, bu nedenle kolları da güçsüzdür.
SMA TİP 4
Başlangıcının erişkin yaşlarda gözlemlendiği bu tipte kollar ve bacaklarda zayıflık görülmektedir. Genel olarak bu hastalık tipine sahip kişilerin yürüyebildikleri uzmanlar tarafından belirtilmiştir.