CHP Sözcüsü Öztrak: Vefasızlığı unutmayız!

CHP Parti Sözcüsü Öztrak, "Partimiz iktidara yürürken vefa duygusunu unutup giderken partimize ve partililerimize Cumhur İttifakı'nın ağzı ile yönelttikleri ithamları ve ettikleri hakaretleri asla kabul etmeyiz, bunları da asla unutmayız." dedi.

Ekleme: 01.02.2021 18:48:39 / Güncelleme: 01.02.2021 18:48:39 / Güncel
Destek için 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP'den 3 milletvekilinin istifasına ilişkin, "İstifa tek taraflı bir müessesedir. İstifa, partimizden ayrılan arkadaşlarımızın arkadaşların takdiridir ama tam da partimiz iktidara yürürken vefa duygusunu unutup giderken partimize ve partililerimize Cumhur İttifakı'nın ağzı ile yönelttikleri ithamları ve ettikleri hakaretleri asla kabul etmeyiz, bunları da asla unutmayız." dedi.

Öztrak, Boğaziçi Üniversitesinin öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de "haklı olarak" bu atamaya demokratik tepki gösterdiklerini vurguladı.

Bu tepkinin "son derece meşru" olduğunu savunan Öztrak, şöyle devam etti:

"Bu barışçı direniş son derece haklıdır. Bu tepkiye ve direnişe sonuna kadar elbette sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz ancak Boğaziçililerin haklı ve meşru taleplerinin itibarsızlaştırılmasına, kirletilmesine yönelik her türlü provokasyona, tahrike karşı da öğretim görevlileri, öğrenciler, hepimiz uyanık olmalıyız. Bu provokasyonlara ve provokatörlere izin vermemeliyiz. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, insanların inançlarına yönelik aşağılamaları da insanların tercih ve yaşam tarzına yönelik nefret dilini ve hakareti de kabul edemeyiz. Hukukun siyasetin oyuncağı yapılmasını reddederiz. Savcıların talimatla suçun vasfının değiştirerek, öğrencileri tutuklamasını, yapılan tahrik ve kışkırtmanın bir devamı olarak görüyoruz. Ülkenin polis teşkilatının emanet edildiği İçişleri Bakanının, yaşam tarzı ve tercihler üzerinden kullandığı sapkın dil bir nefret suçudur. Bunu kınıyoruz."

(AA)