Dolandırıcılar salgını fırsata çevirdi

Tanınmış firmaların logolarını kullananlara kanılmaması gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tamirat adı altında hırsızlıkların arttığına dikkat çekti.

Ekleme: 01.02.2021 14:04:36 / Güncelleme: 01.02.2021 14:06:51 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Kombi, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi aletlerin tamirine tanıdık esnafın çağırılması gerektiğini vurgulayan Palandöken “İnternetten rastgele tamirci numarası arayarak evine kombi, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi aletlerin tamiri için servisçi çağırıp dolandırılanlar bir hayli arttı. Vatandaşlarımız, bilindik firmaların logolarını kullanarak internete, yetkili servis gibi kendi telefonlarını yazanlara güvenmemeli. Doğrudan bayiden veya doğrudan tanıdığı bildiği esnaftan hizmet almalı. dedi.

“Salgında fatura kesemiyoruz deyip fahiş fiyat alıyorlar”

Palandöken “Evde daha çok vakit geçirmemizle birlikte elektronik ve beyaz eşyaların da bozulması gibi durumlar arttı. Bununla birlikte dolandırıcılara da gün doğdu. Öyle ki buzdolabı, fırın, televizyon, çamaşır makinesi veya bulaşık makinesi gibi aletleri bozulanlar internetten servis numarası bulup evlerine bu kişileri çağırıyorlar. Gelen kişi fahiş fiyatlar alıp ya sahte fatura kesiyor ya da pandemi nedeniyle fatura kesemiyoruz diyor. Bu da olmazsa, burada gerekli teçhizat yok o yüzden dükkâna götüreceğiz deyip aleti alıp kayıplara karışıyorlar.”” diye konuştu.

“Güvenilir ve tanıdık esnaftan tamirat hizmeti alınmalı”

Vatandaşların internetten rastgele numara ile tamir için kimseyi aramaması gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Ürünü alıp zarar vererek veya bir parçasını sökerek geri getirenler, hiç getirmeyenler, 50 liralık hizmet bedeline 250 lira isteyenler ve daha birçok farklı dolandırıcılığa başvuranlara karşı vatandaşlarımız dikkatli olmalı. Bilindik ve büyük firmaların logolarını, cümlelerini kullanarak kendi numaralarını yazanlara internette her yerde rastlamak mümkün. Tuzağa düşmemek için tanıdık, bilindik, kayıtlı olan esnafımızdan tamirat veya servis hizmeti alınmalı. Sahte yetkili servislere pabuç bırakılmamalı. Doğrudan bayiye gidilemiyorsa bile gelen kişiden muhakkak bilgileri alınmalı ya da çalıştığı firma veya şirket kontrol edilmeli.” şeklinde söyledi. (İLKHA)